CHP'li Koç: Zonguldak'ta Taammüden Adam Öldürüldü

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Zonguldak Kozlu’da meydana gelen maden kazasında, sorumluluğun Çalışma ve Sosyal...

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Zonguldak Kozlu’da meydana gelen maden kazasında, sorumluluğun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e ait olduğunu söyledi. Söz konusu işletme hakkında hazırlanan çok sayıda rapora rağmen her hangi bir önlem alınmadığını belirten Koç, “Bakan Çelik siyasi sorumluluk gösterip, istifa müessesini çalıştırmalıdır. Orada taammüden adam öldürülmüştür.” dedi.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, MYK sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Zonguldak’taki maden ocağında meydana gelen kazada 8 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Koç, “Kozlu’da bir maden kazası olmadı. Tüm uyarılara rağmen önlem alınmayarak bir cinayet işlendi. Sorumlu, tüm raporlar ortadayken tedbir almayan Bakan Faruk Çelik’tir. Çelik, siyasi sorumluluk gösterip, istifa müessesesini çalıştırmalıdır.” dedi. Çeşitli kurumlar tarafından söz konusu işletme ile ilgili hazırlanan 7 adet rapora dikkat çeken Koç, “Bu cinayet önceden haber verildi. Orada taammüden adam öldürülmüştür.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Türk İş Başkanı’nı da eleştiren Koç, “Türk İş Başkanı, sen huzurlu musun? Oturduğun yerde rahat mısın? Görevini yaptığını düşünüyor musun? Bir endamını görelim, tavrını görelim, emekçiler katlediliyor. Çık ve haksızlıkları dile getir.” diye konuştu.

“ESAD’IN ADI GEÇİNCE KENDİLERİNİ DOĞAL MUHATAP SAYIYORLAR”

Hükümetin dış politikasına değinen Koç, “Afrika’ya belki de safariye giden Başbakan ve Dışişleri Bakanı, Beşşar Esed'in adı geçince kendilerini doğal muhatap sayıyorlar. O muhataplıklarına gereken yanıtlarını sıralamaya başlıyorlar. Başbakan, ‘Esed devlet terörü yapıyor’ diyor. Peki sen ne yapıyorsun? Esed, silahlı şiddet yapıyorsa sen de gazlı, coplu şiddet yapıyorsun. Zindanların dolu. Sen de bir çeşit devlet şiddeti uyguluyorsun. Dışişleri Bakanı’na hiç değinmiyorum. Kendisi tarihin önünde yürüyor. Tarihin çukurunda boğulmak üzere, haberi yok.” dedi.

“BU HABERLERE GÜLÜP GEÇİYORUM”

Koç, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. “İmralı ile başlayan görüşmeler sonucunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun iktidar partisine verdiği bir kredi vardı. Bunun parti içinde tartışmalara yol açtığı iddiaları var.” şeklindeki soru üzerine Koç, “Şunu herkes çok iyi bilsin, CHP’de Genel Başkan’ından en sade üyesine kadar herkes partinin programına, ilkelerine ve ulusal çıkarlarına değer veren düzeydedir... CHP’nin içine dönük temennilerde bulunmak, keşke böyle süreç gelişse diye beklenti yaratmak bazılarının özel ilgi alanı içinde olabilir ama CHP sözcüsü olarak bu haberlere gülüp geçiyorum.” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

“Dün BDP Genel Başkanı tarafından CHP’nin de İmralı ile görüşmesi gerektiği söylendi.” şeklindeki sözler üzerine Koç, “Muhatabımız Meclis’tir.” dedi.

“CHP’NİN TUTUMU AÇIK VE NET”

İmralı ile görüşmelerin şeffaf bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Koç, “Samimiyetimizi koruyoruz. CHP’nin bu önerileri, bu iyi niyeti, bu duruşu Sayın Başbakan tarafından farklı yorumlanmasın. Bazı AKP’lilerin de bu şekilde sorgulamalarda, dönsünler kendi içlerine baksınlar, dönsünler kendi padişahlarına baksınlar. Kendilerinin ensesinde boza pişiren, demokrasiden nasibini almamış, o demokrasi canavarına baksınlar. Başbakan’dan bahsediyorum. CHP’nin tutumu açık ve net. Bizi birlikte tutacak, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini, kardeşliğini sağlayacak kanın durmasına yol açacak her türlü siyaset girişiminin TBMM’de görüşülmesinden yanayız.” şeklinde konuştu.

“CHP KORİDORLARINDA NE FİDAN GÖRDÜM NE AĞAÇ”

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, süreçle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendireceği yönündeki iddialar ile ilgili Koç, “Ben CHP koridorlarında ne fidan gördüm, ne ağaç gördüm, ne dal gördüm, ne kütük gördüm.” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Koç, “CHP kulislerinde çokça adı geçen Gürsel Erol hakkında verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandı. Değerlendirmeniz nedir?” sorusuna karşılık; “Bahsettiğiniz kişi ne milletvekili, ne parti meclisi üyesi, ne MYK üyesi ne parti içinde bir görevi var. Onun için sıradan yurttaşların hukuk karşısında aldıkları çeşitli kararlar hakkında benim yorum yapmam yanlış. Yani parti ile bir ilgisi yok.” değerlendirmesinde bulundu.

“SİLİVRİ’YE GİTMEK DÜN AKLINA GELDİYSE, ONA BİR SORU İŞARETİ KOYARIM”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP’ye yönelik eleştirileri konusunda ise Koç, “Sadece bir bölgeyi değil, tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir Türkiye sorunu var, Kürt sorunu var. Bu sorunlara çözüm üretmek zorundayız. Sayın Bahçeli böyle bir sorunun olduğunu kabul etmiyor, böyle bir sorun var… Sayın Bahçeli’ye bir şey söylemem. Sadece Silivri’ye gitmek dün aklına geldiyse, ona bir soru işareti koyuyorum.” diye konuştu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN KARDEŞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Cemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de bekçilik yaptığı ile ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine Koç, “CHP Genel Başkanı’nın kardeşini ben de televizyon haberlerinde izledim, biraz da duygulandım.” dedi. Siyasette güç sahibi olanların yakınlarının birden bire şirket sahibi olabildiğini söyleyen Koç, “Böyle bir Türkiye’de CHP Genel Başkanı’nın öz kardeşinin emekli maaşına ilaveten 850 TL ücretle bir inşaatta bekçilik yapması alın teri ile onurlu namuslu milyonlarca emeklimiz gibi milyonlarca yurttaşımız gibi geçim şartlarını zorlamaktır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: