CHP'li Koç'tan Bakan Dinçer'e Samsun eğitimiyle ilgili soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Haluk Koç, TBMM'ye Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Haluk Koç, TBMM'ye Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplanması için Samsun ve ilçelerindeki eğitim öğretim ve öğretmen kontenjanları ile ilgili soru önergesi sundu.

Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki branşlar itibariyle öğretmen sayısının ve ilçede okutulan haftalık ders saati itibariyle kaç öğretmen olduğunu soran Koç, norm kadro standartlarına göre okutulması gereken dersler belirlenirken ilçenin bakanlık yönetim bilgi sistemine (İLSİS) iletilen ihtiyaçların dikkate alınıp alınmadığını sordu.

Reklam
Reklam

“2011–2012 eğitim-öğretim yılının birinci dönem sonu itibariyle Vezirköprü ilçemizde 1302 öğretmen normunun 873’ünün dolu olması, ihtiyacın 431 olması bir planlama sorunu mudur? Yoksa asaleten atama yapılamamasının bir sonucu mudur?” diye soran Haluk Koç, “Okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması gündeminin olduğu bu yılda 105bin nüfuslu Vezirköprü’de sadece 62 öğretmen çalışırken 67 öğretmene ihtiyaç duyulmaktadır. Zorunlu eğitimde 77 sınıf öğretmeni açığı da ayrı bir gerçektir. Bu temel branşlara öncelikle atama yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz