CHP’li Korkmaz, Tekin’in istifasını istedi

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, kendisine “Tombaladan vekil” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in istifasını istedi.

Korkmaz, “Gürsel Tekin’in 2008/305 esas dosya ile Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘resmi belgeyi sahte olarak düzenleme’ suçundan 24 Aralık 2009 tarihli kararla 2 yıl 6 ay ağır hapis cezası bulunmaktadır. Bu dosya halen Yargıtay’dadır. Şaibeli bir genel başkan yardımcısı partimize zarar vermektedir. Bu nedenle Gürsel Tekin’in istifa etmesi ve aklandığı takdirde yeniden partiye dönmesi gerekir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, şöyle dedi:

“CHP’ye profesörler zarar vermez. Partiyi ve partideki mevkileri kendisine çıkar sağlamak için kullananlar zarar verir. Bu çerçevede Gürsel Tekin’in 2008/305 esas dosya ile Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘resmi belgeyi sahte olarak düzenleme’ suçundan 24 Aralık 2009 tarihli kararla 2 yıl 6 ay ağır hapis cezası bulunmaktadır. Bu dosya halen Yargıtay’dadır. Şaibeli bir genel başkan yardımcısı partimize zarar vermektedir. Bu nedenle Gürsel Tekin’in istifa etmesi ve aklandığı takdirde yeniden partiye dönmesi gerekir.”

Reklam
Reklam

ANKA

Anahtar Kelimeler: