CHP'li Köse: İlker Paşa, Tutukluluğunu Memleket Savunmasında Bir Hizmet Görüyor

Silivri Cezaevi'nde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret eden CHP Milletvekili Tufan Köse,...

Silivri Cezaevi'nde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret eden CHP Milletvekili Tufan Köse, "İlker Paşa, tutukluluğunu memleket savunmasında bir hizmet görüyor." dedi. Ergenekon ve Balyoz davalarını yürüten mahkeme heyeti için "Türkiye'yi dönüştürme projesinin ajanlarıdır." ifadesini kullanan Köse, "Hâkimlere ajan mı diyorsunuz?" sorusu üzerine devlet görevlisi anlamında ajan dediğini söyledi.

Silivri Cezaevi'ne gelen CHP milletvekilleri Kamer Genç, Tufan Köse ve Veli Ağababa, Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ı ziyaret etti. Cezaevindeki ziyaretin ardından Ergenekon davasını da izleyen CHP'li milletvekilleri, duruşma salonunda tutuklu sanık CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile de bir süre sohbet etti.

Reklam
Reklam

Duruşma salonu binasının önünde açıklama yapan Genç, "Burada cereyan eden hukuksuzluklardan dolayı utanç duyuyorum. Burada bir mahkeme yok. Masum bir takım insanlar bu kampa toplatılmış ve bunlara insanlık tarihinde tek emsali görülmemiş işkenceler yapılacak şekilde yargılamayla karşı karşıya bırakılıyorlar. Şimdi anlaşılıyor ki burada görev yapan hâkimler maalesef burada hakka, adalete, hukuka uygun bir karar vermekten çekiniyorlar. Bunu söyleyecek Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. TBMM'de eğer vicdan sahibi milletvekilleri orada vicdanlarının sesini dinliyorlarsa, hiç olmasa Meclis tatile girmeden hiç olmazsa şu hukuksuzluğu bir an önce giderecek yasal düzenlemeleri yapmaları zorunludur." diye konuştu.

Ziyaret ettikleri İlker Başbuğ'un kendi ile ilgili düzenlenen iddianameyi anlattığını belirten Genç, "Hiç birisinde de hiçbir doğruluk payı yok. Kendisi silahlı terör örgütünün başı olarak gösteriliyor. Güya hükümete karşı kara propaganda yaptığı söyleniyor. Hiçbirisinde de tutarlı bir delil olmadığını zaten kendisi de o iddiaları o kadar gülünç gördüğü için mahkemede savunma yapmaya ihtiyaç duymamış. 'Bu kadar gülünç şeylere karşı ben de savunma yapsam derler ki bu da ciddi iddialar onun için savunma yapmadım' dedi." ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Açıklamasının ardından "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve tutuklu sanıkların tahliye edilmelerini mi istiyorsunuz?" sorusu yöneltilen Kamer Genç, "Kesinlikle, evet bunu istiyoruz." diye cevap verdi. Bu sırada Genç, çalan telefonuna bakmak için açıklamasına kısa bir ara verdi. Genç telefonu ile konuşurken basın mensuplarının aynı sorusuna Veli Ağababa da cevap verdi.

İsteklerinin tam olarak böyle olmadığını belirten ve uzun tutukluluk sürelerini eleştiren CHP'li Veli Ağababa da hukukun ve adaletin işlemesini istediklerini dile getirdi. "Hukuk işlesin istiyoruz." diyen CHP'li Tufan Köse de "İlker Paşa tutukluluğunu da memleket savunmasında bir hizmet olarak görüyor." ifadelerini kullandı.

CHP'li vekiller daha sonra tutuklu yargılanan gazetecileri ziyaret etmek için tekrar Silivri Cezaevi'ne giriş yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: