CHP’li Kulkuloğlu’nun Dokunulmazlığının Kaldırılması Için Fezleke Hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Yakup Erikel'in kendisine hakaret ve iftara attığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu Cumhuriyet...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Yakup Erikel'in kendisine hakaret ve iftara attığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı.

Şevki Kulkuloğlu’nun bazı belgelerle dile getirdiği Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve belediye çalışanlarının rüşvet ve yolsuzluğa bulaştığı iddiaları yargıya taşındı. Kulkuloğlu’nun, ‘Yakup Erikel ismindeki bir avukatın sahte vekalet belgesiyle Hacı Ali Hamurcu’nun avukatlığını üstlendiği, duruşmalara katılmak için Kayseri’ye gittiğinde otel masraflarının Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı ve avukatın Kayseri’de dillendirilen yolsuzluk olaylarını örtbas etmekle görevlendirildiği’ iddiaları sonrasında, Avukat Yakup Erikel, kendisine hakaret ve iftirada bulunulduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Kayseri Milletvekili Kulkuloğlu hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı. Kulkuloğlu'nun dokunulmazlığının TBMM tarafından kaldırılması durumunda ise hakkında dava açılabilecek.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin kendisine yalan ve uydurma belgelerle iftira ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı tazminat davalarından biri sonuçlanmış ve Kılıçdaroğlu, Başkan Özhaseki’ye 15 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz