Chp'li Kum, “cumhuriyetçi Öğretmenlerimizin Haklı Mücadelelerinde Daima Yanlarında Olacağız”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, tüm...

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, tüm öğretmenlerin öğretmenler günün kutladı. Kum: “Cumhuriyetçi öğretmenlerimizin haklı mücadelelerinde daima yanlarında olacağız” dedi.

24 Kasım 1928, devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür ve Atatürk ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, onun başöğretmen oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında öğretmenler günü kutlamasına karar verilmiştir diyen Kum: “Bundan sonra gelecek her cümlemiz her 24 Kasımda dile getirilen onore edici sözlerle eksik kalacaktır.2012 24 Kasım`ını da bu eksik sözlerle geçirebilirdik, fakat bizler biliyoruz ki senede bir gün kendileri için törenler düzenlediğimiz, bizi yetiştiren bu emekçi öğretmenlerimiz senenin 364 günü yeteri kadar hatırlanmıyor ve geriye kalan bir gün de alışılmış sözlerle avutuluyor.

Reklam
Reklam

Binlerce işsiz öğretmen kadrolu atamayı beklerken, binlerce öğretmen açığı aynı öğretmenler vasıtası ile ek ücret karşılığında güvencesiz çalıştırılarak giderilmektedir. Hakları siyasi iktidarın adaletsiz anlayışı ile eksik bırakılmaktadır” dedi.

Kum sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni nesilleri yetiştirecek olan öğretmenlerimizin yaşam koşulları iyileştirilmediği sürece, yetiştirdikleri çocuklar yeteri kadar olgunlaşmayacak, ham kalacak yahut çürüyecektir. Temeli verimsizleştirilen bu toplum zamanla cehalet ormanları oluşturacaktır ve bizler biliyoruz ki, hastalıklı zihniyetlerin isteği, cehalet ormanları oluşturmak ve gölgesinden faydalanamadıklarını emellerinde kullanarak yok etmek. Toplumun çağdaş uygarlık yolunda ilerlemesinin önünde engel olan uygulamaların ortadan kaldırılması sürecinde alfabe devrimi gibi bir devrim gerçekleştiren Mustafa Kemal in çocukları için bu adaletsizlikleri ortadan kaldırmak zor değildir. Biz Çorlu İlçe Örgütü olarak, Cumhuriyetçi öğretmenlerimizin haklı mücadelelerinde daima yanlarında yer alacağımızı belirtir; 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: