CHP’li Loğoğlu: Başbakan’a Ne Yapacağını Söyleyen Dış Güçler Var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Başbakan Erdoğan’ın Gazze ziyareti...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Başbakan Erdoğan’ın Gazze ziyareti ile ilgili, "Bu konuda Başbakan Erdoğan ile görüştük. Bunun ertelenmesi ve şu an gerçekleştirilmemesi iyi olur." şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Loğoğlu, "Sayın Başbakan’a ne yapıp ne yapmayacağını söylemeye yeltenen dış güçler var." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Loğoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze ziyaretine ilişkin dile getirdiği, "Bu konuda Başbakan Erdoğan ile görüştük. Bunun ertelenmesi ve şu an gerçekleştirilmemesi iyi olur." şeklindeki sözleri ile ilgili, "Diplomatik teamül açısından son derece vahimdir. Kimse ABD Dışişleri Bakanı dahil Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na böyle bir telkinde bulunduğunu kamuoyu önünde açıklayamaz. İçerideki görüşmelerde bunu söylemiş olabilir. İçeride her şey söylenebilir ama çıkıp bunu kamuoyu önünde söylediğiniz zaman, bu demektir ki ABD, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na ne yapacağını ne yapmayacağını söyleyecek durumdadır… Sayın Başbakan’a ne yapıp ne yapmayacağını söylemeye yeltenen dış güçler var." diye konuştu. Başbakan’ın, Kerry’nin bu çıkışına bir cevap vermesi gerektiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bu yanıtın nasıl olması gerektiği yönündeki soru üzerine Loğoğlu, "Bir açıklama yapılmadan Başbakan’ın Gazze’ye gitmesi buna bir açıklama olmaz. Cevabın şimdi verilmesi gerekir. Başbakan’ın çıkıp, ‘bu yanlıştır, ABD’nin buna hakkı yoktur, biz kendi kararımızı kendi ölçülerimize göre veririz, Gazze’ye gidip gitmemek benim meselemdir, bu konuda söyleyecekleri varsa bunu görüşme ortamlarında söyleyebilirler ama geçip halkın karşısında böyle bir açıklama yapamazlar, buna müsaade etmeyiz’ şeklinde bir açıklama yapmamız gerekir." cevabını verdi.

MAVİ MARMARA’DA TAZMİNATI SÜRECİ

Mavi Marmara ile ilgili tazminat sürecine değinen Loğoğlu, "Yakınlarını kaybeden aileler sürece tamamen karşı çıkıyorlar. Bu aileler AKP’den daha tutarlı, samimi ve cesur çizgi içindeler. Biz bu pazarlığın hiçbir yerinde yokuz, diyorlar. Bu özrü kabul eden Başbakan acaba bu ailelere tanıştı mı onların rızasını aldı mı? Bu rızanın alınmadığını anlıyoruz." dedi.

ÇEKİLME SÜRECİ

Bir gazetecinin, "Murat Karayılan’ın 24 Nisan’da çekilmeyi başlatacağı söyleniyor." şeklindeki sözleri üzerine Loğoğlu, "Silahların susmasının pratik değeri var ama çok kıymeti yok. PKK’nın her türlü terör ve şiddet eyleminden vazgeçtiğini açıklaması lazım. PKK o noktada değil." diye konuştu.

Reklam
Reklam

AKİL İNSANLAR HEYETİ

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in, "Akil insanlara bir şey olursa sorumlu Bahçeli’dir." açıklamaları ile ilgili Loğoğlu, "Bu açıklamayı şiddetle kınıyorum. Yenir yutulur tarafı yok. Bütün koşullarda devlet kendi görevlendirdiği bir heyetin selametini, huzurunu, güvenliğini sağlamakla görevlidir. Peşin olarak böyle bir saldırı için hedef göstermek yanlıştır. Nasıl Mavi Marmara olayında bile bile 9 vatandaşımızı ölüme sürükledi ise ölüme gitmelerine göz yumdu ise; eğer böyle bir tehlike varsa onların güvenliğini sağlamak devletin işidir." dedi.

BİBER GAZI YERİNE MÜZAKERECİ

Loğoğlu, İçişleri Bakanı Muamer Güler’in biber gazı yerine müzakereci formülü ile ilgili de, "Sayın Güler’i tebrik ediyorum. İnşallah bunu uygular, hayata geçirirler. Türkiye’nin böyle bir ortama ihtiyacı var. Bu girişim pratik sonuçlar vermeye başlarsa, hepimizi utandıran, üzen görüntülerin sonu gelir. Akılcı bir öneridir. Türk toplumunun yapısı buna ne kadar müsaade edecektir bilemiyorum ama halkımız karşısındaki insan sırtını sıvazladığında kendisi de yumuşar diye ümit etmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: