Chp'li Loğoğlu’nun Şikayet Mektubuna Çelik'ten Tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun, AB Dışişleri Bakanları’na yazdığı şikayet mektubunda, muhalefet mensubu milletvekillerinin meclisten hapishaneye götürülmüş havası yaratmaya çalıştığını söyledi.

Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, 16 AB Dışişleri Bakanı’nın yayınlamış olduğu, Türkiye’nin yüksek prestijinin altını çizen, ‘AB ve Türkiye: Birlikte Daha Güçlü’ makalesine cevaben kaleme aldığı 2 Temmuz 2012 tarihli şikayet mektubu ile Türk siyasetinin temel sorunlarından birini gözler önüne sermektedir: Ciddi ve inandırıcı bir muhalefet eksikliği” dedi.

Reklam
Reklam

Loğoğlu’nun şikayet mektubunda, sekiz muhalefet mensubu milletvekilinin meclisten hapishaneye götürülmüş havası yaratmaya çalıştığını belirten Çelik, “CHP’nin seçimde aday gösterdiği ve meclise girmeye hak kazanan isimler, Türkiye’de, hükümeti meşru siyasi yöntemler dışında, bir cunta oluşumuyla, askeri darbeyle yıkmaya kalkışmak suçundan yargılanmaktadır. Yargı süreci devam etmektedir ve sonuçlanana kadar kimse suçlu ilan edilemez. Fakat yargı surecinin Hükümetle bir alakası olmadığı da açıktır. Esas olarak CHP, 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde tutuklanmış olan bu isimleri aday göstererek bu krizin ortaya çıkmasında başrol oynamıştır” diye konuştu.

“HİÇ BİRİ GAZETECİLİK FAALİYETİNDEN YARGILANMIYOR”

Çelik, Adalet Bakanlığı, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformunun hazırlamış olduğu liste üzerinde yaptığı çalışma ile ‘tutuklu gazeteci’ olarak nitelendirilen isimlerin meslekten olmadığını, sayılan isimler arasında sadece 6 kişinin basın kartı sahibi olduğunu belirlendiğini kaydetti. Yargılama süreçleri ve listedeki isimlerin aldığı hükümler ile isnat edilen suçlar dikkate alındığında, listedeki hiç bir ismin, gazetecilik faaliyeti üzerinden yargılanmadığı görüldüğünü vurgulayan Çelik, bu kişilerin gazetecilik faaliyetiyle ilgisi olmayan suçlardan yargılandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin, tarihten gelen yapısal sorunları süratle geride bıraktığını ifade eden Çelik, “Loğoğlu’nun devletin yasama ve yargı organlarını kontrol etmekle itham ettiği AK Parti ve onun Genel Başkanı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dahil yönetici kadrosu, bu ülkede mahkemeye ve hatta cezaevine yolu en çok düşen kesim olmuşlardır. Ayni dönemlerde ise CHP militan yargı ve post-modern darbelerle işbirliği içinde olmuştur” şeklinde konuştu.

“HEDEF GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ İFADE ETTİĞİ İÇİN YARGILANMAYAN BİR TÜRKİYE”

Çelik, şunları söyledi:

“Türkiye artık CHP ile özdeşleşmiş militan yargı düzenini geride bırakmıştır. AK Parti’nin hedefi kimsenin görüş ve düşüncelerini ifade ettiği için yargılanmadığı bir Türkiye’dir. Ülkemizde, özgürlükçü bir anayasa ve kapsamlı yargısal reform yapma çabası içinde olan en güçlü irade AK Parti iktidarıdır. AK Parti, 10 yıldır devam eden karalama ve jurnalleme kampanyalarına rağmen, Türkiye’ye yönelen tehditleri demokratikleşme, hukukun üstünlüğü ve özgürlüklerin artırılması ile bertaraf ettiği için var oluşunu demokratik bir Türkiye'nin teminatı kılmıştır. Bu süreçte kendi hezeyan ve siyasi erozyonlarından dolayı kara propaganda ile ülkemizi yabancılara şikayet eden ana muhalefet partisi CHP, Türkiye’nin gerçeklerini görmekten aciz olduğunu göstermektedir”.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz