CHP’li Matkap: Güvendiğimiz yargı artık iktidarın elinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin iki numaralı ismi örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Hatay’ın...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin iki numaralı ismi örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Hatay’ın Erzin ilçesinde partililerle bayramlaştı.
Erzin İlçe teşkilatında CHP Milletvekili Refik Eryılmaz, İl Başkanı Servet Mullaoğlu, İlçe Başkanı Ali Sarar ve partilerin katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Matkap, CHP’deki donanımın başka partilerde olmadığını savundu. Haziran ayında yapılan genel seçimlerde AK Parti’nin başarısının bulunmadığını iddia eden CHP’li Matkap, ‘‘Bizdeki donanım hiçbir partide yok. Bu son seçimlerde AKP’nin önemli bir başarısı da yok. Ancak adres olmayı başardılar. Yoksa Türkiye’nin sorunlarını geride bırakarak büyük bir başarıya imza atmadılar. Biz temel sorunlara bakmalıyız.’’ dedi.
İktidar partisinin yargıyı ele geçirdiğini ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, ‘‘Eskiden hukuk devleti olmakla övünürdük. Eğer herhangi bir haksızlığa uğradıysak mahkemelere güvenirdik. Şimdi mahkemeler de kontrol altına girdi. Eğer hükümet kendi aleyhine verecek bir gidişat görürse, savcıyı hakimi hemen değiştiriyor. Demek ki Türkiye’de demokrasiden de direk kopuyoruz.’’ diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’a Suriye üzerinden yüklenen Matkap, ‘‘Türkiye’de övündüğümüz bir barış vardı, onu da kaybettik. Sanki iç barışımızı temin ettik de şimdi Suriye’nin barışıyla uğraşıyoruz. Sen Türkiye’deki sorunu bitirdin mi Suriye’deki barışla uğraşıyorsun. Önce uluslararası, devletlerarası hukuka aykırı olarak Suriye’de yaşanan gelişmeleri Sayın Başbakan bizim iç meselemiz diye takdim etti. Eğer sen böyle dersen onlar da Türkiye’deki sorunları iç meselesi gibi görürse o zaman buna ne diyeceksin.’’ ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz