CHP’li Matkap: Terör bütün ülkeye yayılmıştır

CHP Örgütlenme ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, AKP’nin 9 yıldır bu ülkeyi tek başına yönettiğini ancak başarılı olmadığını belirtti.

MERSİN (ANKA) - CHP Örgütlenme ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, AKP’nin 9 yıldır bu ülkeyi tek başına yönettiğini ancak başarılı olmadığını belirtirken, “Eğer başarılı olsaydı en azında terör sorununu bitirirdi. Oysa terör sorunu artarak devam ediyor. Terör bütün ülkeye yayılmıştır. Kürt sorunu önemli bir sorundur, bu sorunla ilgili alınan en ufak bir mesafe yoktur” dedi.

Matkap, partisinin Mersin il başkanlığı binasında örgüt yöneticileri, belediye başkanları, milletvekilleri ve partililerle bir araya geldi. Parti içerisinde birçok önemli görevlerde bulunduğunu, ancak şimdi üstlendiği görevin en zor görev olduğunu belirten Matkap, örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevini başarıyla sürdürebildiği takdirde CHP iktidarının önünde hiçbir tehlikenin kalmayacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

-“DEMOKRASİ YARALI, İÇ BARIŞIMIZ YARALI, ŞİMDİ DE DIŞ BARIŞIMIZ YARALANDI”-

Son seçimde AKP’nin aldığı yüzde 50’lik oyun bir başarı olarak görülmemesi gerektiğini öne süren Matkap, şöyle devam etti:

“Yüzde 50’lik oy oranı AKP iktidarının icraatlarının başarılarından, Türkiye’yi doğru yönetmelerinden kaynaklanan bir başarı değil. AKP çeşitli çıkar gruplarının bir araya geldiği bir yapının eseridir. İktidarda olan bir partinin başarılı olup olmadığı ülkenin temel sorunları konusunda alınan mesafelerle ölçülür. Bugün Türkiye’yi 2002 ile karşılaştırdığımızda ne yazık ki demokrasi yaralı, iç barışımız yaralı, şimdi de dış barışımız yaralandı. AKP 9 yıldır bu ülkeyi tek başına yönetiyor. Eğer başarılı olsaydı en azında terör sorununu bitirirdi. Oysa terör sorunu artarak devam ediyor. 2002 de 3-4 ilimizde yaşanan terör bütün ülkeye yayılmıştır. Kürt sorunu önemli bir sorundur, bu sorunla ilgili alınan en ufak bir mesafe yoktur. Ekonomiyle ilgili herhangi bir iyileşme de yoktur. Her ne kadar kimi yandaş organlar ekonomiyi başarılı göstermeye çalışıyorsa da rakamlar yalan söylemez. Ekonomide başarı dış ticaret açığı ile ölçülür. 2002 yılında rakamlarla ifade ediyorum Türkiye’nin cari açığı 1,5 milyar dolardı. Bu yıl beklenen açık 80 milyar dolar.”

Reklam
Reklam

-“AYRIŞMALARDAN AKP YARARLANDI”-

CHP’deki örgütlemeye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Nihat Matkap, “Örgüt dediğimiz zaman sadece yöneticileri kastetmiyoruz; üyesinden genel başkanına kadar herkes. Eğer bu örgütün enerjisi bir arada hareket ederse Türkiye’de AKP kalmaz. İşte görevimin sorumluluğu bu. Benim hedefim CHP deki bütün bu potansiyelin birleşmesi adına görev yapmak. Kısa vadede yapacaklarımız var, orta vadede, uzun vadede yapacaklarımız var. Kısa vadede üye yapımız sağlıklı hale getireceğiz. Üyemizi aidatları ödeyen parti içi eğitimden geçmiş, sorgulayan biri haline getireceğiz. Tabi ki üye sayısının fazla olması önemli ama üyenin niteliği de önemli. Birinci hedefimiz bu üye yapımız güçlü hale getirmek. İkinci hedefimiz örgütlerimizi güçlü hale getirmek. Güçlü hale gelen örgütlerimiz kendi görev yaptıkları alanda bir kamu yöneticisi gibi o yörenin ekonomik hayatına, sosyal hayatına müdahale eden, projeler geliştiren, CHP’yi halkla buluşturan bir görev yapacaktır. Geçmişte kırılmalar yaşandı, geçmişte ayrışmalar yaşandı. Ama bundan AKP yararlandı. Türkiye kaybetti. Türkiye yeniden kazanmalı. CHP’nin örgütleri bundan sonra bütünleşerek gelecek bir ayrışmaya izin vermeyeceğiz. Bu potansiyelin bir araya gelmesi CHP iktidarının önündeki engelleri ortadan kaldırır” diye konuştu. (ANKA)

Reklam
Reklam