CHP'li Matkap: Türkiye’nin Rotası Önümüzdeki Seçimlerde Belirlenecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçimlerinin, Türkiye'nin idari ve...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçimlerinin, Türkiye'nin idari ve siyasi yapısının belirlenmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. İzmir Akademik Meslek Odaları Platformu'nun Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlediği toplantıya katılan Matkap, Türkiye'nin önündeki iki yılın, seçimler sebebiyle büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bu dönemin demokrasinin geleceğini belirleyeceğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Matkap, “Türkiye, iki rotadan birini seçecek. Ya 200 yıldır hedeflediği batı tipi çağdaş demokrasiyi koruyacak, güçlendirecek ya da rotasını Ortadoğu tipi otoriter bir rejime doğru götürecek.” dedi. Yerel seçimler ve yerel yöneticilerin kim olacağının Türkiye'nin idari ve siyasi yapısı açısından çok önemli olduğunu belirten Nihat Matkap, “Eğer yine Sayın Başbakan ve partisi seçimlerden güçlü çıkarsa o zaman başkanlık sistemi için, 'Sen niye bu değişikliği yapıyorsun?' deme konusunda çok zorlanırız.'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: