CHP’li Meclis Üyesinden CHP’li Başkana Ağır Eleştiri: Belediyeye Tecavüz Etti

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, göreve geldikten sonra parti içi problemleri çözmek için CHP’li...

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, göreve geldikten sonra parti içi problemleri çözmek için CHP’li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile aynı partiye mensup belediye meclis üyeleri arasında devam eden gerginliğe son vermek amacıyla bir toplantı düzenledi.

Toplantı, Buca CHP'de yaşanan sıkıntıya çözüm olamadı. Bazı meclis üyeleri, mazeret bildirerek katılmadı. Buca'daki problemin çözümsüz olduğunu ifade eden CHP'li Meclis Üyesi Rıza Zayıfoğlu, Başkan Tatı'nın üç yıldır belediyeye siyasi anlamda tecavüz ettiğini savundu. Zayıfoğlu, "O toplantılar, bu partide hiçbir şeyi değiştiremez. Hikaye toplantı onlar." dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Tatı ile meclis üyeleri arasındaki problemin üç yıldır devam ettiğini hatırlatan Zayıfoğlu, "İl başkanı, sorunu çıkaran asıl kişi olarak belediye başkanını toplantıya çağırmamıştır. Tarafların yer almadığı tek taraflı bir toplantıya katılmam söz konusu bile olamaz. Başkan, üç yıldır siyasi anlamda Buca Belediyesi'ne tecavüz etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"MECLİS ÜYELERİNİ TAMAMEN DEVRE DIŞI BIRAKTI"

Ercan Tatı'nın belediye başkanı olmasında yüzde 99,9 emeği olduğunu iddia eden Rıza Zayıfoğlu, "Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, başkan olması için Tatı'nın ismini ben tavsiye ettim. Dolayısıyla Buca halkına karşı birinci derecede sorumlu olan benim." diye konuştu.

Başkan Tatı'nın, bütün iyi niyetli çaba ve tavsiyelere rağmen belediyeyi yönetemediğini öne süren Zayıfoğlu, "Kendi bildiğini okuyor, rahatsızlığım budur. Meclis'teki gerek AK Partili gerekse CHP'li arkadaşları tamamen devre dışı bıraktı. Meclis üyelerinin hiçbir yetkisi, etkisi yok. Üç dört tane Buca'yı, belediyeciliği bilmeyen kadroyla belediyeyi yönetiyor. Bu kadrolar, doğru kadrolar değil." şeklinde konuştu. Daha önce de Ercan Tatı'ya karşı muhalefet ettiğini, Baykal'ın araya girmesiyle kavgaya son vererek katkı yapmaya çalıştığını anlatan Zayıfoğlu, "Lafonten'den hikayeler okuyarak, belediyeye ve Buca halkına 1,5 yıl kaybettirdi. Benim gibi düşünen çok arkadaş var ama ahlâkları gereği konuşmuyorlar." dedi. Zayıfoğlu, iyi bir yönetimle Buca'nın lig ve çağ atlamasından başka bir şey istemediğini söyledi.

Reklam
Reklam

"CHP YERELDE VE GENELDE YÖNETİMİ ÜSTLENEMEZ"

Belediyeciliğin ve hizmetin siyasetinin, ideolojisinin olmayacağının altını çizen Rıza Zayıfoğlu, yaşananlardan sonra CHP ile gönül bağının bittiğini söyledi. CHP'nin yerel ve genel anlamda yönetimi üstlenebilecek bir parti olmadığını belirten Zayıfoğlu, şöyle dedi: "Ben 57 yaşındayım. Doğdum, büyüdüm, solcuyum ve CHP'liyim. 1983 yılından beri bu partide kesintisiz, fedakârca siyaset yaptım ama artık kurultay öncesi ya da sonrasında, 20 gün içinde CHP'den kesinlikle istifa edeceğim. Ne değişti derseniz, parti değişti. CHP, oldu YCHP. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun deyimiyle yeni CHP oldu." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: