CHP'li Milletvekilleri Gümülcine'de

CHP Edirne milletvekilleri Kemal Değirmendereli ile Recep Gürkan, Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çanakkale Milletvekili Mustafa

CHP Edirne milletvekilleri Kemal Değirmendereli ile Recep Gürkan, Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan'dan oluşan heyet, Gümülcine'deki Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi'ni ziyaret etti.

CHP'li milletvekilleri, Gümülcine'de DEB Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve partililerce karşılandı. CHP Milletvekili Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdiklerini söyledi. Ziyarette Kılıçdaroğlu'nun, DEB'e yazdığı mektubu okuyan Gürkan, şu mesajı iletti:

Reklam
Reklam

"Batı Trakya Türk azınlığının daima hatırlanacak lideri Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi'nin kurucusu Dr. Sadık Ahmet'in aramızdan ayrılışının 17'nci yılı anısına önünde tekrar saygıyla eğiliyorum. Batı Trakya Türk azınlığı için yaptığı büyük hizmetleri şükranla yad ediyorum. Muhterem hanım efedendi Işık Ahmet'e de bu vesile ile sevgi ve selamlarımı gönderiyorum."

DEB Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da, partisinin 1991 yılında merhum Dr. Sadık Ahmet tarafından kurulduğunu hatırlattı. Batı Trkaya'daki azınlığın 2 partiye kanalize olduğunu belirten Çavuş, "2 büyük parti Pasok ve Yeni Demokrasi partileridir. Bu partiler ile siyaset yaptık, onlara gönül verdik. Ama maalesef bizleri seçimden seçime hatırladılar. Ben ve arkadaşlarım, 2010 yılında Batı Trakya Türkleri'ne miras bırakılan DEB'i yeniden ayağa kaldırmak için göreve geldik" şeklinde konuştu.

Muhabir: Necdet Uybaş/Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz