CHP'li milletvekilleri işten çıkarılan tekstil işçilerine destek verdi

Bağcılar'da, bir tekstil fabrikasının yönetimi tarafından işten çıkarılan işçiler eylem yaptı. Eyleme katılan Cumhuriyet Halk...

Bağcılar'da, bir tekstil fabrikasının yönetimi tarafından işten çıkarılan işçiler eylem yaptı. Eyleme katılan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Umut Oran işçilere destek verdi.

Mahmutbey Sanayi Mahallesinde bulunan HEY Tekstil işçileri, 9 Şubat tarihinde işten çıkarıldı. Yaklaşık 420 işçinin özlük ve tazminat hakları için başlattıkları eyleme, CHP’li milletvekilleri de destek verdi. İşçilerin eylem yaptığı firmanın önüne gelen milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Umut Oran, eylemde işçilerle birlikte yürüdü.

Reklam
Reklam

Aylardır maaş alamadıklarını ve zor durumda kaldıklarını ileri süren işçiler, TBMM Üstün Hizmet Ödülü alan patronları Aynur ve Süreyya Bektaş’a tepki gösterdi. İşten çıkarılmalarına rağmen, özlük ve tazminat haklarını alamadıklarını söyleyen işçilere, Çelebi ve Oran konunun takipçisi olacakları yönünde söz verdi.

HEY Tekstil işçilerinin, dünyanın ünlü markalarına ürün yaptıklarını ifade eden Çelebi, “Dünyanın en iyi markaları sizin üretiminizin sonucu karlarını büyüttüler ama esas onu üretenler bedel ödüyor. Böyle bir bedel yok. Biz sadece diyalog kurarak bir sonuç alamayız. Uluslararası bir girişim başlatmak lazım. Ben dâhil olmak üzere bu konuda, bu markalar üzerindeki baskımızı sonuna kadar kullanacağız. Uluslararası şirketlerle ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız. Derdimiz yok etmek, yıkmak değil. Hakkımızı almak için diyalog konularını zorlayacağız ama diyalog monolog olursa gerekeni yapacağız. Biz sizinle dayanışma içinde olacağız.“ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: