Chp’li Milletvekilleri Termik Santralin Yapılacağı Yerde İnceleme Yaptı

TBMM CHP Çevre Komisyonu üyeleri Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Çanakkale Milletvekili...

TBMM CHP Çevre Komisyonu üyeleri Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, İstanbul Milletvekili Melda Onur, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine gelerek, yapılması düşünülen Doğalgaz Çevrim Santralinin bulunduğu Kızılcaterziköy’deki arazide inceleme yaptı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, sorunu bildiklerini ifade ederek “Burada gördüğümüz manzara bir defa çok güzel. Doğayla iç içe yaşayan insanlar var burada. Şarköy’ün turizmini görüyoruz burada, hemen yakında yazlık siteler bulunuyor. Bu insanlar buraya doğayla, yeşille iç içe olmak, deniz havası solumak için geliyor. Şarköylülerin de ortak talebi ve arzusu bunun kaybedilmemesidir. Burada bir sıkıntı var, seçilmişler, yaşayan insanlarımız yapılmak istenilen santrale karşı çıkıyor. Ama, yukarda Kanun Hükmünde Kanun çıkaranlar, kendi çıkarttıkları kanunlarla, meclise getirmeden, istedikleri imar değişikliklerini, istedikleri plan değişikliklerini yapıyorlar. Belediye meclisleri, il genel meclisleri red kararı vermesine rağmen bu yerlere izin veriyorlar. Bizim amacımız da Şarköy’de de benzer bir tablonun olmamasıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Bu bölgeyi gördüğümüz zaman, Türkiye’de arzu ettiğimiz, görmek istediğimiz tabloyu görüyoruz. diyen Köprülü “ Hemen civarda doğayla uyumlu rüzgar santralleri var. Turizmin yoğun olduğu bir bölge. Hayvancılığın, tarımın yoğun olduğu bir bölge. Bizim buna sahip çıkmamız gerekirken, bu bölgenin tam göbeğine, bu bölgenin doğasını, tabiat yapısını, bozacak, zedeleyecek bir tesisin, gerçekleştirilmeye çalışılmasına karşı çıkmamız bizim görevimiz. Yerel seçilmişlerin, il genel meclislerinin, belediyelerin bu karşı çıkışlarına, halkın, köylülerin, bu bölgede yaşayan insanların tepkisine rağmen, gerçekleşmeme iradesine rağmen, umarım birileri bu iradeye karşı çıkarak hayır biz dediğimizi yaparız, biz istediğimizi yaparız mantığıyla bu santrali getirip Şarköy’ün göbeğine koymazlar.” dedi.

Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Şarköy’ün birinci sınıf tarım arazisi olan, turizmin gelişmiş olduğu bir ilçe olduğunun altını çizerek “Niçin buraya santral kurulmak isteniliyor. Termik santrala bu ülkede ihtiyaç var. Ama maddemiz kömürdür. Yeri konusunda yanlış bir seçim yapılmış. Elbette ki santral yapılsın, enerji ihtiyacımız giderilsin ama yer burası değil” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz