CHP'li Milletvekilleri, Toptancı Halini Ziyaret Etti

CHP Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, Antalya Toptancı Hali'ni ziyaret etti, üretici, toptancı ve komisyoncularla görüştü.

CHP Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, Antalya Toptancı Hali'ni ziyaret etti, üretici, toptancı ve komisyoncularla görüştü.

Toptancı halinde üretici, komisyoncu ve tüccarlarla görüşen milletvekilleri, sorunları dinledi. Ziyaretin ardından açıklama yapan Milletvekili Sapan, tarım üreticisinin ve komisyoncuların durumlarının kötü olduğunu savundu.

Tarım üreticisinin özellikle mazot ve gübre gibi girdilerin yüksekliğinden ve tarladaki, seradaki ürünün para etmemesinden yakındığını kaydeden Sapan, üreticinin 10 kuruşa satmak zorunda kaldığı ürünün, tezgahlarda 2-3 lira olduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Üreticilerin sürekli zarar ettiklerini ve kredi borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini ileri süren Sapan, "Üreticiler her geçen gün artan icralarla boğuşuyor. Tarımdaki kriz ve çek yasası yüzünden toptancı halinde iflaslar yaşanıyor. İş yerleri yüzde 75 oranında değer kaybetti" dedi.

Milletvekili Bulut ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in tarımdaki krizi görmezden geldiğini öne sürerek, "Mehdi Eker, tarımda Avrupa'nın birincisi olduğumuzu, işlerin iyi gittiğini söylüyor. Bakan Eker, Antalya Toptancı Hali'ne gelsin, oradaki durumu gördükten sonra aynı sözleri söylesin" diye konuştu.

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: