Chp`li Milletvekillerinden Çorlu İlçe Örgütüne Ziyaret

Çorlu ve çevresi ile Şarköy ve Tekirdağ`da çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çorlu`ya gelen CHP`li milletvekilleri...

Çorlu ve çevresi ile Şarköy ve Tekirdağda çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çorluya gelen CHP`li milletvekilleri parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü köy ve beldelerin kazanılmış haklarının bir kişinin ağzından çıkacak hükümle kaldırılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

CHP Çorlu İlçe Örgütünü ziyaret eden TBMM CHP Çevre Komisyonu üyeleri Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, İstanbul Milletvekili Melda Onur, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan burada Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerince karşılandı.

Reklam
Reklam

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, TBMM Çevre Komisyonunun CHPli üyelerinin Yakuplu Köyünde kurulu bulunan Angus Çiftliği, Şahbaz Köyü, Karatepe Mevkiinde kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisinin kurulacağı alanda incelemeler yapmak bunun dışında Çorluda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelmek ve Şarköy ile Tekirdağ`da da ziyaretler gerçekleştirmek üzere bölgeye geldiklerini dile getirdi.

Parti binasında düzenlenen basın toplantısında Tekirdağın büyükşehir belediyesi olmasını öngören tasarı ve bu tasarının Çorlunun ikiye bölünmesini içerdiğinin hatırlatılması ve görüşünün sorulması üzerine Emre Köprülü, Çorlu`nun ikiye bölünmesine razı olmadıklarını söyledi.

Kamuoyunda tartışılmadan, konuşulmadan ‘yaparız olur’ mantığıyla yapılan işlerin sonucunun ne olduğunun ortada olduğunu belirten Köprülü: “Tekirdağın, Çorlunun kazanımlarının ellerinden alınmasına karşıyız. Tekirdağın 256 köyü 24de beldesi var. Köylerin tamamı, beldelerin de 22 tanesi kapatılıyor. Bunlar Anayasal kuruluşlar. Kuruluşları, varlıkları yasalarla güvence altına alınmış olan kuruluşlar. Tüm bu hakların bir partinin, hatta bir kişinin ağzından çıkacak hükümle ortadan kaldırılmasını kabul edemiyoruz. Milletvekillerinin, meclisin anlaşamadığı durumlarda konular referanduma gider. Referandum meclis iradesinin de üzerinde bir iradedir. Tüm bu beldeler, köyden belediye olurken, halka soruldu. Referandum yapıldı. Halkın iradesi ile belirlendi. Şimdi, Velimeşe, Misinli ve Yenice Beldelerinde referandum düzenleyeceğiz. Belediyelerinin kapatılıp kapatılmamasını halka soracağız. Bu iradeye saygılı olmayanların tutumunu da göreceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Çorlunun bölünmesine de razı olmadıklarını dile getiren Köprülü: “Çorlunun bölünmesi durumu ancak halkın kararı ile olur. Halka sorulur, bölünme isteniyor mu, istenmiyor mu. Halkın düşüncesi alınmadan yapılan hiçbir iş başarıya ulaşmaz. Hiç kimsenin kabul etmediği bir anlayış ortaya çıktı. Tekirdağ genelinde 22 belde kapatılıyor. Neden İl Genel Meclisleri kapatılıyor, neden tüzel kişilikler kapatılıyor. Harcanan bütçeler nereye gidecek. AKP`nin bu kadar vurdumduymaz olmasını anlayamıyoruz” diye konuştu.

Tekirdağda kapatılması tasarlanan hiçbir beldenin belde olma kriterini kaybetmediğinin altını çizen Köprülü: “Bizim kanuni sorumluluğumuz referandum yapmak. Biz bu referandumla hükümete ‘sen uymayabilirsin, biz Anayasaya uyuyoruz’ diyoruz. Öncelikle devleti yönetenlerin anayasaya, hukuka uygun davranmaları gerekiyor. Tekirdağda bu durum büyükşehir belediyesi olacak olmanın önüne geçmiş, daha baskın bir hale gelmiştir. Hiç kimseye danışmadan bir şey yaparsanız sonucu böyle olur” dedi.

Reklam
Reklam

Pazar günü yapılması öngörülen referandum ile ilgili olarak bilgiler veren CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum da Velimeşe, Yenice ve Misinli Beldelerinde referandum yapacaklarını belirterek: “Marmaracık beldesi kurulması planlanan ilçenin merkezi olarak görülüyor orada referandum yapılmayacak. Bunun yanı sıra Ulaş Beldesi de kendisini merkez olarak addediyor. Buralarda referandum yapılmayacak. Bu referandum devlet desteği olmadan yapılacak. Son seçimlerdeki seçmen kütükleri baz alınarak oylar kullanılacak. Burada sonuçlardan ziyade katılım önemli olacak. Belde halkının büyük bölümünün katılımının sağlanması çok daha önemli. İnsanların ne istediği bu sayede net olarak ortaya konabilir. Referanduma katılacak olan vatandaşlardan ‘evet belediyem kapatılsın’ ya da ‘hayır belediyem kapatılmasın’ yanıtlarını isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: