Chp'li Milletvekillerinden Meclis'te Thy Eylemi

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve İzmir Milletvekili Musa Çam, üzerinde 'THY'de grev yasağına hayır'...

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve İzmir Milletvekili Musa Çam, üzerinde 'THY'de grev yasağına hayır' yazılı tişörtlerle TBMM Genel Kurul'una girdi.

THY çalışanlarına destek için üzerinde ceketlerinin içine giydikleri ve üzerinde 'THY'de grev yasağına hayır' yazılı tişörtler giyen Çelebi ve Çam, Meclis bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çam, THY'de 14 bin çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin yaşandığını ve bu arada Genel Kurul'da havacılık sektöründe grev yasağı getiren düzenlemenin görüşüleceğini belirtti. Çam, THY ile ilgili süreç devam ederken otoparklarla ilgili kanun teklifinin içerisine THY çalışanlarına grev yasağı getiren bir madde eklendiğini belirterek, "Buna karşı CHP milletvekilleri olarak tepkimizi koyuyoruz. TBMM'de grev yasağı getiren düzenlemeye tepkimizi sürdüreceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

CHP'li Çelebi de, "THY'de çalışanları ilgilendiren yasa, 1963 yılından bu yana yürürlükte. Böyle bir grev yasağı yoktu. İlk defa böyle bir yasak uygulamaya konulacak. 12 Eylül generallerinin de değiştirmeye cesaret edemediği bir yasal düzenleme bu. Bir yandan AKP 'ileri demokrasi' derken, 'sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldıracağız' derken, ILO sözleşmelerine, Avrupa Sosyal Şartı'na aykırı bir düzenlemeyi dayatmayla getiriyor. Hava Yollarında çalışanlar ciddi bir huzursuzluk içinde. Psikolojileri bozulmuş durumda. Çalışanların büyük emek vererek büyüttükleri THY'de, bu milletvekilleri hangi yüzle uçağa binecekler, hizmet alacaklar, bunu hep beraber göreceğiz. Biz Meclis'te de uluslararası platformda da her türlü mücadeleyi vereceğiz. Sendikacı iki arkadaş olarak dayanışmada bulunuyoruz. Tüm milletvekillerinin bizimle birlikte olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Amaçlarının şov yapmak olmadığını belirten Çelebi, bu konuda bir duyarlılık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Açıklamalarının ardından Çelebi ve Çam, 'Direne direne kazanacağız' sloganı atarak, Genel Kurul Salonu'nun bulunduğu TBMM ana binasına yürüdüler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: