Chp’li Nazlıaka’nın Basın Toplantısı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Siverek’te ölümünde tecavüz şüphesi bulunan 3 yaşındaki Dilan olayının takipçisi...

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Siverek’te ölümünde tecavüz şüphesi bulunan 3 yaşındaki Dilan olayının takipçisi olacağını söyledi.

Konuya ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Nazlıaka, Şanlıurfa’da boncuk yuttuğu gerekçesiyle hayatını kaybettiği belirtilen ancak 112 doktorunun tecavüz bulgusuna rastladığı iddia edilen küçük Dilan olayına tepki gösterdi. Türkiye’de yaşanan olaylara bakıldığında kadının ve çocuğun adının olmadığını belirten Nazlıaka, “Haberlerde sadece baş harflerini kullanıyoruz. Hayatlarını koruyamadığımız için isimlerini koruma altına almaya çalışıyoruz. Bu ülkede ikiyüzlü ahlakın tecavüz davalara nasıl yaklaştığını ve sınıfta kaldığını biliyoruz. Kendi rızası ile gibi bir tanımla yapılarak adeta tecavüzcü koruma altına alınıyor ve cesaretlendiriliyor. Bu ülkenin vicdanının aklının yok olmasının simgesidir” dedi.

Reklam
Reklam

Ağustos ayında tecavüze uğrayan kadın sayısı konusunda bilgi veren Nazlıaka, bu kayıtlara göre 18 kadının tecavüze uğradığını olaylar ilgili gözaltına alınan 24 kişiden 5'nin şu anda tutuklu olduğunu söyledi. Nazlıaka, bu kadınların 16-30 yaş aralığında olduğunu belirterek, "Bunlar sadece kayıtlara geçenler veriler. Birde kayıtlara geçmeyenler olursa ne kadar hazin bir tablo olduğunu söylemek mümkün" dedi.

Dilan olayının mutlaka takipçisi olacağını vurgulayan Nazlıaka, Diyarbakır'da hazırlanacak adli tıp raporunun ardından Şanlıurfa’ya gideceğini söyledi. Nazlıaka konuşmasını, "Sevgili Dilan sen şimdi arkadaşlarınla oynayacaktın. Affet bizi seni koruyamadık" diyerek bitirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz