CHP'li Öğüt: Van'da çiftçilere verilen sözler yerine getirilmedi

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Van'da çiftçilere verilen sözlerin yerine getirilmediğini öne sürdü. Meclis'te bir...

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Van'da çiftçilere verilen sözlerin yerine getirilmediğini öne sürdü.
Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Öğüt, Van'da yaptığı araştırma sonucunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, Van'daki çiftçilere taahhüt ettiği sözü yerine getirmediklerini tespit ettiğini söyledi. Van'da, nüfusun yüzde 80'e yakınının tarım ve hayvancılıkla uğraştığını ifade eden Öğüt, "23 Ekim'den itibaren peş peşe yaşanan depremlerden mağdur olan köylüler, bugüne kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından herhangi bir destekleme alamadıkları için perişan bir duruma düşmüşlerdir." dedi.
Öğüt, bakanlığın Van'a 3 milyon yem desteği verileceği taahhüdünde bulunduğunu, ancak bugüne kadar hiçbir ödeme yapılmadığını belirterek, "Ayrıca Van'da depremden dolayı 450 adet büyükbaş, 400 adet küçükbaş hayvanın telef olduğunu, bunların yerine hayvan alındığını belirtmişlerdir. Ancak şu ana kadar telef olan hayvanların yerine hayvan verilmemiştir." şeklinde konuştu.
Depremden mağdur olan Vanlı köylülerin destekleme paraları bir an önce ödenmesi ve köylülerin daha çok mağdur olmaması gerektiğini vurgulayan Öğüt, "Bunun için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Van ilimize ilave personel göndererek acilen desteklemelerin icmallerinin çıkartılması gerekmektedir." çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz