CHP'li Okur: HES'ler patlak veriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Melda Onur, hidroelektrik santralleri (HES)'nin patlak verdiğini iddia etti.Meclis'te...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Melda Onur, hidroelektrik santralleri (HES)'nin patlak verdiğini iddia etti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Melda Okur, Erzurum Aşkale'de baraj gölüne düşen TEDAŞ işçilerinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Okur, "Aşkale'de facia yaşanıyor. HES inşaatında trafoların göletin içinde kaldığını gördük. Bazı trafolar tamamen suyun içine yatmıştı. Bu nedenle 27 köye elektrik verilemiyor. Böyle bir projede arıza olmaması mümkün değil. Bu koşullarda, arama kurtarma ekibi hazır etmeden ve hiçbir önlem almadan işçileri riskli bir onarım için deniz bisikletiyle gönderen TEDAŞ'tır. Bu işçilerden biri boğularak, diğer 4 işçi de donarak hayatını kaybetmiştir. Validen, kaymakama kadar ihmal vardır. Arama çalışmalarında da facia yaşanmıştır. Kurtaramayan sistem, aramayı da doğru dürüst yapamamıştır. Tüm bu olaylardan sonra yakınlarını kaybeden acılı insanların yüzlerine biber gazı sıkılmıştır." dedi.

Reklam
Reklam

HES'lerin patlak verdiğini öne süren Onur, "Filyos'ta yaşanan olayda da HES'ler suyun debisini, köprünün temelini bozdular. Bunlarla ilgili raporlar var. HES meselesi beyaz yakalıların oyalanma aracı değildir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: