CHP'li Önal: Güneydoğu’daki ateşi söndürün

CHP Hatay İl Başkan Vekili Atilla Önal, Güneydoğu'daki ateşin söndürülmesi gerektiğini belirterek, “Bu konuda biz...

CHP Hatay İl Başkan Vekili Atilla Önal, Güneydoğu'daki ateşin söndürülmesi gerektiğini belirterek, “Bu konuda biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vekili Atilla Önal, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütünün yola döşediği mayına askeri aracın çarpması sonucu 7 genç fidanının daha şehit olduğunu belirterek, “Bu anlamda Başbakanımızın da tabiri ile artık bıçak kemiğe dayandı” dedi.
Terör konusunda ne yapılması gerekiyorsa, onun bir an önce yapılması gerektiğinin altını da çizen Önal, “Yapılması gerekeni bu ülkeyi idare edenlerin yapmasını bekliyoruz ve onları bu konuda sonuna kadar CHP olarak destekliyoruz. Gündemimiz çok açık ve net, güneydoğu ateş altında her gün üçlerle, beşlerle, sekizlerle ifade edilen şehit cenazeleri ne yazık ki ülkemizde sıradan bir hal almış görüntüsünde. Bugün 7 gencecik fidanımız daha şehit oldu ve buradan tekrar etmek istiyorum. Ülkeyi idare edenlere haykırmak istiyorum. Yeter artık bıçak kemiğe dayandı. Bu kanın bir an önce durması için ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar yapın” dedi.
Önal basın toplantısında ayrıca “Açlığın pençesindeki Somali’ye, büyük bir kargaşanın yaşandığı Suriye’deki sorunlarının çözümüne yardım edilmeli. Ama bizim için en önemlisi misakı milli sınırları içerisinde Güneydoğu’da yanan ateşin sönmesidir. 20 yaşında gencecik fidanlarımızın şehit edilmelerinin son bulmasıdır. Bu konuda üzerimize ne düşüyor ise bunu sonuna kadar yapmaya hazırız. Ben buradan şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz