Chp'li Ören: "başımız Sağolsun Kelimeleriyle Cümle Kurmaktan Bıkmış Bir Vaziyete Geldik’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, ‘Vatan sağ olsun başımız sağ olsun kelimeleriyle cümle...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, ‘Vatan sağ olsun başımız sağ olsun kelimeleriyle cümle kurmaktan bıkmış bir vaziyete geldik. Bugün de terör örgütü batı bölgesinde Foça gibi bir sahil kentinde askerimize saldırması hepimizi yine derinden üzmüştür’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Hasan Ören, Manisa’nın Soma ilçesini ziyaret ederek ilçe teşkilatında partilileriyle bir araya geldi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Ören, “Vatan sağ olsun başımız sağ olsun kelimeleriyle cümle kurmaktan bıkmış bir vaziyete geldik. Bugün de terör örgütü batı bölgesinde Foça gibi bir sahil kentinde askerimize saldırması hepimizi yine derinden üzmüştür" dedi.

Reklam
Reklam

Bu sorunun sadece bir partinin çözeceği bir sorun olmaktan çıktığını belirten Ören, ”Sayın genel başkanımızın ifadesiyle bu sorun Türkiye’nin sorunudur, Türkiye bu sorundan acilen kurtulmalıdır. Yeni çözümler bulunmalıdır. Yeni çözümler bulunabilmesi için de halkın iradesiyle kurulmuş parlementonun bu sorun üzerinde çözüm üretmesi gereklidir. Sayın genel başkanımız da bunu düşünerek topladığı 110 imza ile meclisin açılmasını bu kadar şehidimiz varken, bu kadar vatan evladımızı toprağın altına teslim ediyorsak, bu kadar ana ve babanın yüreği dağlanıyor ise hiçbir milletvekilinin tatil yapma hakkı yoktur. Görevimiz bir an önce Ankara’ya gidip bütün siyasi partiler olarak bu sorunun çözümünü aramak zorundayız. Artık AK Parti’nin yapabileceği bir şey yoktur. Adalet ve Kalkınma Partisi(Ak Parti) 10 yıldan bu yana bu sorunu çözeceğim derken bu soruna sorunlar eklemiştir. Bir, iki kişinin şehit olması artık bize şunu söyletmeye başladı. ‘Aman iyi ki iki de kalmış’ Bu çok acı bir şey. Bunu Türkiye’de yaşayan 75 milyonun kabul etmesi mümkün değildir. Bu sorun için sadece bir parti olarak değil, bütün siyasi partilerin bir masa etrafında toplanarak orada çözüm bulunması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Suriye ve Kuzey ırak’ta yaşananları görüyoruz. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu meclise acile gelmeleri gerekmektedir. Hamasi nutuklarla ‘yok efendim PKK’ya moral mi vereceksiniz, PKK’nın arkasına mı saklanıyorsunuz’ gibi siyaset yaparak ötelenecek bir konu değildir. Ben haftada iki defa şehit cenazesine giderek ağlayan ve kalbi parçalanan annelerle kucaklaşıp ta ağlamak durumda değilim. Ağlanacaksa hep birlikte ağlarız. 1919’da bu memlekette neler yaptığımız bellidir. Dedelerimizin bir santimetre toprak için canlarını seve verdiğini biliyoruz. Ama bugünkü sorun öyle bir sorun değil” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz