Chp'li Özel'den Mhp Liderine Çağrı

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, Manisa'daki 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü törenlerine katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel,

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, Manisa'daki 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü törenlerine katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, etkinlikler sonrası açıklama yaptı. CHP İl Başkanı Halil Tokul, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban da Özel'e eşlik etti. 10 Kasım üzerinden başkanlık sistemine değinen CHP'li Özel şunları söyledi:
"Eğer Atatürk göğsünde o köstekli saati taşımasaydı savaş meydanında şehit olacaktı. Bu ülkeyi kurtarmak ve kurmak için hayatını ortaya koydu. Savaş bittikten sonra artık kuruluş aşaması sırasında yabancı gazeteciler sordular: 'Ekselansları yönetim şekli olarak neyi tercih edersiniz' diye. Atatürk dedi ki: 'Yeni kurulacak olan genç devletimizin yönetim şekli Cumhuriyet olacak. Halkın seçtikleri parlamentoda ülkeyi yönetecek. Parlamento bana ne görev verirse ben de o görevi yapacağım.' Atatürk'ün kendine layık görmediği başkanlık sistemini bugün kendine layık görenler var. Ülkenin Başbakanı 'Ben başbakanlığa devam edersem ülke bölünür. O yüzden başkanlık sistemine geçilmelidir' diyor. Bunu halkımızın takdirlerine sunuyoruz."
'BAHÇELİ'NİN O YANLIŞI YAPMAMASINI ÜMİT EDERİZ'
Başkanlık sistemi konusunda Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek olan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye çağrı yapan CHP'li Özel sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün kritik bir görüşme var. Görüşmeye katılan taraflardan birisi başbakan, diğeri kendi partisinin bugüne kadar söylediği her şeye rağmen, gidip de Başbakanla başkanlık sistemi için görüşme yapacak olan sayın Devlet Bahçeli'dir. Sayın Devlet Bahçeli'nin o toplantıda ne görüşeceği bilinmez. Devlet Bahçeli ne derse desin, tabanı ve partisinin tüm üyeleri ile yöneticilerini bundan duyduğu rahatsızlığı hep birlikte görüyoruz. Toplantıda Sayın Bahçeli'nin o yanlışı yapmamasını ümit ederiz. Ama Bahçeli bir yanlış yaparsa, onun yaptığı yanlış sokaktan ve sandıktan dönecektir."
'VATANDAŞIN ÇOCUĞUNUN ÜZERİNDEN KAHRAMANLIK'
CHP'li Özel, 10 Kasım nedeniyle Manisa'da gerçekleştirilen çelenk sunma törenine AK Parti İl Başkanlığı'nın katılmamasını ve çelengin tören bittikten sonra Milli Egemenlik Anıtı'na sunulmasını da eleştirdi. CHPli Özel şöyle dedi:
"Bunlara ne söylesek boş. Bunların ildeki teşkilatlarının başına atadıkları kişi bunların son günlerde Manisa'da provakatif açıklamaları var. CHP'nin vatanına, milletine ne kadar bağlı olduğunu tüm Manisalılar bilir. Bunlar konuşurlar; mecliste sorarsanız 'Bir taneniz askerliğini hakkıyla yaptı mı?' diye bir tane milletvekili elini kaldıramaz. Vatandaşın çocuğunun üzerinden kahramanlık hikayesi yaparlar. Bir tanesinin çocuğu normal yoldan askerlik yapmaz. Ya bedelli yaparlar, ya da sakat raporu ile askerlikten kaçarlar. Yani adamı yardan ittirirler, anasına başsağlığına koştururlar."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: