CHP'li Özgümüş'ten Çelik'e tepki

CHP’li Özgümüş’ten , Ömer Çelik’in ‘’CHP’nin Bölge Vizyonu Yok’’ sözüne tepki

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in basında çıkan ‘’CHP’nin Bölge Vizyonu yok’’ sözlerine CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş sert tepki gösterdi.

AKP’nin Bölge Vizyonunun tamamen batı emperyalizminin ve batı sermayesinin çıkarlarına yönelik, Yeni Osmanlıcı, Enver Paşa’cı, uluslararası arenada Türkiye’yi itibarsızlaştıran ve yalnızlaştıran ‘’Bölge taşeronluğu’’ olduğunu savunan Özgümüş şöyle devam etti:

Sizin Bölge Vizyonunuz nedeniyle ve sizin desteğinizle Batının haçlı orduları Irak’ta bir milyondan fazla müslümanı öldürüp, binlerce müslüman kadına tecavüz etti.

Reklam
Reklam

Sizin Vizyonunuza göre, Kuzey Irak’ta kırmızı çizgileriniz vardı ve asla bir Kürt Devleti oluşumuna izin verilmeyecekti. Ama gözünüze baka baka, bıyık altından güle güle Kürt Devleti kuruldu ve AKP Hükümetinin Başbakanı Barzani’nin makamına ve sarayına gitmeye mecbur kaldı.

O da yetmedi, Suriye’nin Kuzeyinde Bağımsız veya özerk bir Kürt Bölgesi oluşmaması için iki gün önce Dışişleri Bakanınız yardım istemek için Barzani’nin ayağına gitti.

Sizin Vizyonunuz sayesinde birkaç yıl öncesine kadar dostluk ve işbirliği içerisinde olduğumuz, İran, Suriye, Irak, Yunanistan, Rusya gibi ülkelerle sorunlu olduk ve düşman haline geldik.

Hangi vizyon; en yakın dostumuz, siyasi ve ticari işbirliğimizin hızla geliştiği, ortak bakanlar kurulu toplantılarının yapıldığı, vizelerin kaldırıldığı ve daha birkaç ay önce Recep Tayyip Erdoğan’ın Beşşar Esad’ın evine gidip yemek yiyecek kadar samimi olduğu Suriye ile sizi iki gün içinde düşman yaptı ? Hangi Vizyon, çeşitli ülkelerden devşirme it sürülerini kendi topraklarınızda eğitip silahlandırıp komşu ülkede terörü besleme noktasına getirdi?

Reklam
Reklam

CHP’nin Beşşar Esad’a destek verdiğini ileri sürmek, en hafif deyimi ile siyasi hokkabazlıktır. Geçmişte Batı Emperyalistlerinin Irak’a, bugün Suriye’ye saldırısına karşı çıkan CHP, yarın da İran’a saldırılmasına karşı çıkacaktır.

CHP, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinde var olan “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesine sıkı sıkıya bağlı olarak, barışı ve halkların kardeşliğini savunmaya devam edecektir.

Vizyonumuz, başta komşularımız olmak üzere, başka ülkelerin kaynaklarına, o ülkelerin çocuklarının geleceğine, kendi adına veya Emperyalist ülkelerin taşeronluğunu yaparak kabaca el koymak yerine, o ülkelerle dostluk çerçevesinde işbirliği yaparak ortak zenginliği, refahı yakalamak ve birlikte kalkınmaktır.

Dış politikayla ve bölgeyle ilgili bütün tezleri ve vizyonu çökmüş, ülkeyi fiili olarak bölmüş ve adım adım hukuki olarak da bölmeye götüren bir iktidarın ve onun sözcüsünün, başını öne eğmek yerine CHP’yi suçlamasının mantığını ve ruh yapısını anlamak mümkün değildir…

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz