CHP'li Öztrak'tan, Başbakana ‘faiz Lobisi' Sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz lobisi iddialarını Meclis gündemine...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz lobisi iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Öztrak, Başbakan Erdoğan’a 'Milletin alın terini sömürmekle' suçladığı faiz lobisinin, zarar etmemesi ve kârlarının erimemesi için 7 Haziran 2013 tarihinde kamu kurumlarının yoğun döviz satışlarına neden izin verildiğini sordu. Öztrak, 'tüyü bitmedik yetimin hakkı' olan bu dövizlerin ülkeden çıkmak isteyen sıcak paracıların kazancını korumak amacıyla kullanıldığı iddiasında bulundu.

Reklam
Reklam

Faik Öztrak, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Erdoğan’ın 3 Haziran 2013’te, Fas’a hareketinden önce Taksim Gezi Parkı olayları ile yaptığı değerlendirmelerle başlayan sürecin hafta boyunca piyasaları meşgul ettiğini, Erdoğan’ın açıklamalarıyla bu tarihte Borsa İstanbul’un (BİST) son 10 yılın en sert düşüşünü yaşadığını ifade etti.
Öztrak, "İktidara gelmeden önce bu lobileri ikna turları yaptınız mı? Ne oldu da aranız bozuldu? Cari açık, faiz lobisi dediğiniz kesimden alınan borçlarla kapatılmadı mı? Bu lobilerin zarar etmemesi için 7 Haziran’da kamu kurumlarının döviz satışına izin vermediniz mi? Peki neden? Açıklamalarınızın piyasaya etkisi, hedefe koyduğunuz lobilere yaramıyor mu?" şeklinde sorular sordu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: