Chp’li Öztürk, Suriyeli Kız Çocuklarının Satıldığı İddialarını Meclis’e Taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Türkiye’ye gelen Suriyeli kadınların ve kız çocuklarının Arap ülkelerinden...

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Türkiye’ye gelen Suriyeli kadınların ve kız çocuklarının Arap ülkelerinden gelen zengin şeyhlere satıldığı ve El Kaide örgütünün sözcüsü Abu Ghaiht ile ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk, basında yer alan iki ayrı iddiaya ilişkin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na iki soru önergesi verdi. İlk soru önergesinde basında yer alan Türkiye’ye gelen Suriyeli kadınların ve kız çocuklarının Arap ülkelerinden gelen zengin şeyhlere satıldığı, Suriye’den gelen erkek çocukların ise silahlandırılarak Suriye’deki çatışmalara gönderildiği iddialarının doğru olup olmadığını soran Öztürk, şu soruları yöneltti:

Reklam
Reklam

“Bu iddialarla ilgili olarak Bakanlığınız herhangi bir araştırma yapmış mıdır? Yaptıysa ne gibi sonuç elde etmiştir? Bu iddialar doğru ise Bakanlığınızca ne gibi önlemler alınmıştır?”

Diğer soru önergesinde ise El Kaide örgütünün sözcüsü Abu Ghaiht ile ilgili iddiaları gündeme getiren Öztürk, basında Ghaiht’in Lübnan’dan kaçarak Türkiye’ye girdiği, ABD’nin bu kişinin kendilerine verilmesini istediği ancak Türkiye’nin bu kişiyi sorgulayıp serbest bıraktığı yönünde haberler yer aldığını kaydetti. Abu Ghaiht’in Lübnan’dan kaçarak Türkiye’ye girdiğinin doğru olup olmadığını, girmişse hangi tarihte ve nereden giriş yaptığını soran Öztürk, şunları kaydetti:

“Bu kişi Türkiye’ye neden girmiştir? Türkiye’ye ne yapmaya gelmiştir? Türkiye’de ne arıyor? Abu Ghaiht, Türkiye’deki El Kaide operasyonları mı üretiyor, yoksa Suriye’deki El Kaide operasyonlarını yönetmek için mi Türkiye’de bulunuyor? ABD, Türkiye’den bu kişinin kendilerine verilmesini talep etmiş midir? Ettiyse bu talebin sonucu ne olmuştur? Türkiye’nin bu kişiyi sorgulayıp serbest bıraktığı doğru mudur? Doğru ise neden sorgulamıştır? Neden serbest bırakmıştır? Sayın Bakan, Bakanlığınız El Kaide örgütünü nasıl bir örgüt olarak değerlendirmektedir? Terör örgütü olarak kabul ediyor mu? El Kaide örgütünü terör örgütü olarak kabul ediyorsanız, terör örgütlerine kucak açmak hükümetimizin temel politikası mı oldu? Hükümetinizin bir yandan ‘içerdeki terörü bitireceğim gerekçesi’ ile içerde PKK örgütüne kucak açarken, diğer yandan uluslararası teröre kucak açmasının sebebi nedir? Sayın Bakan, dünyada devletin terör örgütüne kucak açarak, terör örgütü ile iyi geçinerek terörün bitirildiği bir ülke var mıdır? Varsa hangi ülkedir?”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: