CHP'li Özyürek'ten AK Parti'li Fırat'a cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, 'CHP'den darbe tehdidi aldık' sözleri için 'Son derece tutarsız ve ciddiyetsiz" dedi.

Özyürek yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin laik, demokratik düzen içinde hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri için mücadele veren bir parti olduğunu; 'darbe' sözcüğüyle partilerinin adının yan yana getirilemeyeceğini söyledi.

Özyürek, "AK Parti kendisiyle ilgili bir kapatma davasının Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmesini engellemek için bir anayasa değişikliği yapmak istemektedir. AK Parti böyle bir yola giderse bu anayasanın 'tebdil ve tağyiri' anlamına gelir ve sonuç itibariyle bir sivil darbe girişimidir. CHP hukuku, anayasayı ve laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya çalışan AK Parti'yi uyarmaktadır. Bu iyi niyetli uyarımızı AK Parti anlamamaktadır. Yanlış yolda ısrar ederlerse toplumda büyük huzursuzluklar ortaya çıkar. CHP; laiklik ilkesini, anayasal düzeni ve hukukun üstünlüğünü halkımızla birlikte demokratik şekilde koruyacak güçtedir" ifadelerini kaydetti.

Reklam
Reklam

İHA