CHP'li Şahin: TBMM'de kadın ve erkek vekil sayısı eşit olmalı

CHP Manavgat Kadın Kolları Başkanı Emine Şahin, kadının başta aktif siyaset olmak üzere tüm alanda...

CHP Manavgat Kadın Kolları Başkanı Emine Şahin, kadının başta aktif siyaset olmak üzere tüm alanda söz sahibi olması gerektiğini söyledi.
İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Şahin ve İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 77'nci yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde parti binasında basın açıklaması yaptı. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadına seçme ve seçilme hakkını Avrupa ülkelerine göre daha önce verdiğini hatırlatan Şahin, 1934 yılından beri geçen 77 yıllık süre içinde kadına verilen haklar bakımından önemli mesafe kat edildiğini ifade etti. Partilerin TBMM'de temsilinde kadın ve erkek parlamenterlerin eşit olması gerektiğini savunan Şahin, 77 yılda kadın vekil sayısının kademeli olarak 18'den 79'a yükseldiğini hatırlattı.
Kadın erkek eşitliğinin her alanda olması gerektiğine inandığını ifade eden Şahin, ülke yönetimini şekillendirmede kadınların da siyasette aktif rol almasını Türk demokrasisi adına çok önemli gördüklerini söyledi. Şahin, "Kadınların siyaset olmak üzere her alanda etkin olmasını istiyoruz. Kadınların TBMM'de daha fazla sayıda temsil edilmesini istiyoruz. Meclis'de toplam 79 kadın vekil var. Bu sayı az. Kadınların il genel meclisi üyeliği, muhtar, aza, parti meclisi, belediye meclisi ve milletvekili seçilmede daha aktif olmasını istiyoruz. TBMM'de kadın ve erkek vekil sayısının eşit olmasını istiyoruz." diye konuştu.
Bir gazetecinin sorusu üzerine CHP İlçe Başkanı Abbas Tarakçı, 15 kişiden oluşan ilçe yönetiminde 3 kadının bulunduğunu söyledi. Tarakçı, Türk demokrasisinin ileri seviyeye yükselmesi ve sorunlarının çözümü için kadınların her alanda söz sahibi olması taraftarı olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz