Chp'li Sakine Öz'den Bombaj Yapmış Süt Paketleriyle İlgili İddialar

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, okullarda öğrencilere dağıtılan bombaj yapmış süt paketlerinin fotoğraflarını göstererek, bu...

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, okullarda öğrencilere dağıtılan bombaj yapmış süt paketlerinin fotoğraflarını göstererek, bu sütlerin anında imha edilmesi gerekçesiyle laboratuvarlarda analizlerinin yapılmadığını, normal paketler içindeki sütlerin analizinin yapıldığını ileri sürdü.

Öz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ilköğretim okullarında dağıtımı yapılan sütlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Öz, dağıtılan sütlerden çok sayıda öğrencinin rahatsızlandığını ve hastaneye kaldırıldığını hatırlatarak, hükümet yetkililerinin ise gerekli analizleri yaptırması gerekirken, 'akıl dışı' açıklamalar yaptığını ileri sürdü. Öz, çocukların ilk kez süt içtikleri için rahatsızlandığı yönünde yapılan açıklamalara işaret ederek, "Bu çocukların çoğu AK Parti iktidarında doğdu. Hiç süt içmedilerse bu AK Parti'nin ayıbıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Manisa'da duyarlı velilerin kendisine okullarda dağıtılmak istenen sütlerin fotoğrafını gönderdiğini anlatan Öz, bombaj yapmış süt paketlerinin fotoğraflarını gösterdi. Bazı süt paketlerinin ise delinmiş olduğunu belirten Öz, "Yetkililer gerekli yerlere ihbarda bulunmuşlar. Bunun üzerine sütlerden numune alınmış ve dağıtımı durdurulmuştur. Böylece çocuklar bu sütlerden etkilenmemiştir. Çünkü duyarlı veliler bu sütleri çocuklarına içirmemişlerdir. Bu sütler numuneye gönderilenleri resimleridir. Bozuk olduğu alenen ortadadır" dedi.

Daha sonra bu sütlerin analiz edilip edilmediklerini merak ettiğini ve gıda analiz laboratuarlarını aradığını belirten Öz, "Elimde bombajlı paketler olduğunu söyledim. Bana bombajlı sütlerin bozuk olduğu ve yerinde imha edilmesi gerektiği yani tahlil yapılmadığını söylediler. Yani laboratuarlara bombaj yapmış paketler değil, sağlam paketler gidiyor. Sütler Bakanlığa ait laboratuarlarda tahlil edilmemelidir. Üniversitelere ait laboratuarlarda tahlil edilmelidir" dedi.

Reklam
Reklam

PROJE ASKIYA ALINSIN ÖNERİSİ

Öz, süt dağıtım projesini desteklediklerini ancak yaz tatiline kadar bu projeye ara verilerek okullar yeniden açılana kadar sağlık koşullarının daha iyi duruma getirilmesi gerektiğini söyledi.

Öz ayrıca, sorumluların bulunması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu da bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: