CHP'li Salıcı: CHP'li belediyeler uyduruk elektronik postalarla basılıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı CHP’li belediyelerin uyduruk e-postalarla basıldığını...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı CHP’li belediyelerin uyduruk e-postalarla basıldığını savundu. Salıcı, “Biz de bugün AKP’li belediyelerden bir tanesini uyduruk bir e- posta adresi ile İçişleri Bakanlığı’na ihbar ettik. CHP’li belediyeler uyduruk bir elektronik posta ile basılabiliyorsa göreceğiz.” dedi.

24 Ocak 1993'te Ankara'da arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001'de silahlı saldırıda katledilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan öldürülüşlerinin yıl dönümlerinde anıldı. Mumcu ve Okkan için Harbiye´deki Uğur Mumcu anıtı önünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Örgütü tarafından tören düzenlendi. Törene CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Salıcı İstanbul’da 12 tane CHP’li belediyenin bulunduğunu, bunlardan altısının basıldığını söyledi. Salıcı, “Biz de bugün AKP’li belediyelerden bir tanesini uyduruk bir e- posta adresi ile İçişleri Bakanlığı’na ihbar ettik. CHP’li belediyeler uyduruk bir elektronik posta ile basılabiliyorsa göreceğiz aynı uyduruk elektronik posta ile AKP’li belediyeleri basacaklar mı basmayacaklar mı? Bu ülke 12 Eylül 1980’den sonra yaşadıklarının sonucunda öyle bir hale geldik ki, her gün anma yapmak durumundayız. O kadar çok faili meçhul işlendik ki, o kadar çok siyasi cinayetlere kurban gitti ki insanlarımız, daha geçen hafta Cuma günü biz bu cadde de Hrant’ın öldürülüşünün 5. yılını protesto ettik. Hrant’ın mahkemesine gittik mahkeme olumsuz sonuçlandı. Arkasında örgüt bulamadılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında 397 yıl istediler, arkasında örgüt buldular, Hrant’ın katledilmesinin arkasında örgüt bulamadılar. Aramazsanız bulamazsınız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Uğur Mumcu’nun 19 sene önce, karşına çıkmaya, fikirleriyle birlikte mücadele etmeye yüreği dayanmayan kişiler tarafından katledildiğini söyleyen Salıcı, “Katiller o gün bulunamadı. O günden sonra da katillerin bulunması yönünde yapılan tüm çabalar sonuçsuz kaldı. Eğer Uğur Mumcu’yu, Abdi İpekçi’yi, eğer Hrant Dink’i aydınlatmış olsaydık bugün burada bu anmayı yapmamıza gerek kalmazdı. Bu ülkenin uzun süre içinde büyük emek vererek yetiştirdiği bu aydın insanlar bugün hala hayatta olacaklardı ve AKP diktatörlüğüne karşı mücadele ediyor olacaklardı.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından vatandaşlar Mumcu anıtına karanfiller bıraktı. Anıt önünde saygı duruşunun ardından partililer anıta ´Unutmadık unutturmayacağız´ , ´Korkak bin kere ölür, cesur bir kere…´, ´Uğurlar olsun´ yazılı dövizler ile karanfiller bıraktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz