Chp’li Salıcı’dan Hakan Şükür’e Yorum Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün Gaziantep'te yaşanan patlama sırasında bir televizyon kanalında yorum yapıyor olmasının abesle iştigal olduğunu söyledi.

Tokat’ta bayramlaşma törenleri ve çeşitli festivallere katılan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum’la birlikte basının karşısına geçti. Tokat programı ile ilgili bilgi veren Kum, Büşürüm ve Sırıklı Festivallerine katıldıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Tırmanan terör olaylarının Türkiye’nin iyiye gitmediğinin göstergesi olduğunu ileri süren Kum, iktidarın 2012 karnesinin zayıf olduğunu söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı ise basın mensuplarının terör olayları ile ilgili sorularını cevapladı. Hükümetin sıfır sorun politikası ile göreve geldiğini ifade eden Salıcı, “Şu anda problemimiz olmayan Yunanistan kaldı. Yunanistan’ın da sorun çıkarmaya mecali yok, kendi ekonomik krizi ile uğraşıyor. Suriye tarafında, en büyük sınırımızın olduğu ülke ile Türkiye savaşın eşiğine getirildi. Irak tarafında başka sorunlarımız var. İran’ı tehdit edecek küreciğe bir kalkan kurduk. Türkiye’nin bu ülkelerle kavga etmekten ne çıkarı var? Bizim bir çıkarımız var mı? Yok. Bu ülkelerin de yok. Peki başkalarının çıkarı için Türkiye kendi askerlerini ve askerlerini neden tehlikeye atar? Sayın Davutoğlu, Sayın Başbakan bunun cevabını vermek zorunda. Bu aynı zamanda ülkemizde Kürt sorunu kökenli terör eylemlerini de artırıyor. Bunun üstesinden gelemeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Şemdinli’de 20 gün boyunca askerlerimiz bir hattın öbür tarafına geçmek, yani PKK’nın ana hakimiyeti dediği olayı kaldırmak için mücadele verdiler” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının soruları üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün bir televizyon kanalında yorum yapmasını değerlendiren Salıcı, "Tek konu aslında Hakan Şükür’ün televizyonda saldırı sırasında yorum yapıyor olması değil. Bir milletvekilinin ücret alarak televizyonlarda yorum yapıyor olması daha önce gördüğümüz, alışık olduğumuz devlet kültürü ve devlet adamı anlayışı ile bağdaşır bir şey değil. Dolayısı ile Hakan Şükür’ün patlama sırasında yorum yapıyor olması abesle iştigaldir. Ama esas itibarıyla onun orada bir televizyon kanalında ücret karşılığında yorum yapıyor olması ve bir yandan da milletin vekili olarak ortada geziyor olması abesle iştigaldir. Esas yanlış kendisinin orada ücretli olarak yorum yapıyor olmasıdır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz