CHP'li Sapan: Taş Ocağı Ruhsatı Için, 13 Kilometrelik Arazi Konya'ya Bağlandı

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya’nın İbradı ilçesinde 13 kilometrelik arazinin rant için Konya’ya bağlandığını...

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya’nın İbradı ilçesinde 13 kilometrelik arazinin rant için Konya’ya bağlandığını iddia etti. Sapan Gembos - Dereağzı Mevkii’ndeki taş ocakçıları için Antalya’dan izin çıkmayınca arazinin AK Parti tarafından Konya’ya bağlandığını savundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Sapan, İbradı’da faaliyet göstermek isteyen 4 taş ocağı işletmesinin, bölgenin milli parkla bağlantısı nedeni ile Antalya İl Özel İdaresi’nden izin alamadığını söyledi. Bu olay üzerine ilin sınırları ile oynandığını ifade eden Sapan, "İbradı ilçe sınırları içinde bulunan, dolayısı ile Antalya’nın toprağı olan Gembos - Dereağzı bölgesinde 13 kilometre derinliğindeki alan hızlı bir operasyonla Konya’ya dahil edilmiştir. Sınır değişikliğinin ardından Antalya’dan faaliyet izni alamayan taş ocakları da Konya’dan ruhsat alıp çalışmaya başlamışlardır." dedi.

Reklam
Reklam

Sapan, bölgenin 20 Aralık 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameyle Konya’ya bağlanmasını İbradı Belediyesi ile İbradı CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Erkan’ın dava ettiğini ifade etti.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması için yazılı soru önergesi veren Sapan, sınır değişikliğinin gerekçelerini sordu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: