Chp'li Sarıbal'dan Başbakan Davutoğlu'na Işid Sorusu

ANKARA, CHP'li Orhan Sarıbal'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde yer alan sorular, şöyle: "CHP'li Sarıbal Başbakan Davutoğlu'na

ANKARA, CHP'li Orhan Sarıbal'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde yer alan sorular, şöyle:
"CHP'li Sarıbal Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:
Çatışma neden çıkmıştır? Şimdiye kadar sınırda bize 'gülümseyen' İŞID militanları niçin saldırı düzenlemiştir?
Basında yer alan bilgilere göre 'IŞİD'in yaralı bir militanını Türkiye'ye sokmak istemesi ve askerin izin vermemesi üzerine çıktığı' iddiaları doğru mudur?
Türkiye sınırından 2010 - 2015 yılları arasında kaç IŞİD militanı tedavi olmak için Türkiye'ye geçmiştir? Tedavi olmak için getirilen kaç IŞİD militanı tutuklanmıştır? Tutuklanmamışlarsa gerekçesi nedir?
Türkiye, IŞİD ile yaralılarınızı tedavi ederiz yönünde bir 'antlaşma' yapmış mıdır?
Hakan Fidan'ın '4 adam yollayıp 8 füze attırırım' sözleri düşünüldüğünde Kilis'te saldıran IŞİD militanlarının Hakan Fidan ile bağlantısı araştırılacak mıdır?"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: