CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan Erdoğan'a: Ankara'da farklı bir isimle hastaneye yatırılan "Suriyeli" kim?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a ""Bu Suriye vatandaşının Özgür Suriye Ordusu'nda yer alan bir komutan olduğu iddiaları doğru mudur? diye sordu

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, 20 Aralık 2013 tarihinde Ankara Numune Hastanesi'ne uzun namlulu silahlı iki kişi nezaretinde 50 yaşlarında bir Suriyeli erkeğin getirildiğine dikkat çekti.

Bunun ardından doktorların işlem yapmak için resmi yazı istemesi üzerine uzun namlulu silahlarla refakat eden kişilerin kendilerini Türk askeri olarak tanıttığını, kısa bir süre sonra ise istihbarat elemanı olarak 4 kişinin gelerek 50 yaşlarındaki Suriye vatandaşının farklı bir isimle hastaneye yatış işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirten Tanrıkulu, şu sorulara yanıt istedi:

Reklam
Reklam

"Yukarıda açıklanan iddialarda yer alan 50 yaşlarındaki Suriye vatandaşının Özgür Suriye Ordusu'nda yer alan bir komutan olduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise kimdir ve neden devlet tarafından korunmaktadır?

İddialar doğru ise anılan kişiye refakat edenler kimlerdir? Görevleri nedir ve neden uzun namlulu silahlar taşımaktadırlar?

20 Aralık 2013 tarihinde Ankara Numune Hastanesi'ne beraberlerinde Suriyeli bir kişiyi getiren sivil kıyafetli olan ve sadece koruma yeleği ile ellerinde uzun namlulu silah bulunan "Biz Türk askeriyiz. Hastanın işlemleri için polis de gelecek işlemleri başlatın' diyen iki kişi gerçekten Türk Silahlı Kuvvetleri görevlileri midir? Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri görevlileri değilse bu şahıslar kimlerdir?

İşlemlerin hastane doktorları tarafından resmi yazı istenmesi üzerine yapılmaması sonucunda 10 dakika sonra hastaneye gelen 4 kişinin istihbarat görevlileri oldukları doğru mudur? Doğru ise söz konusu 4 kişi hangi istihbarat kurumunun görevlileridir? Bu kişiler MİT görevlileri midir?

Reklam
Reklam

Suriyeli kişinin farklı bir isimle Ankara Numune Hastanesi'ne yatış işleminin gerçekleştirildiği doğru mudur? Doğru ise Suriyeli kişi gerçek olmayan bir isimle hastaneye neden yatırılmıştır? Hastane yönetimi kimin adı ile hasta kabul işlemini yapmıştır? Bu kişi kimdir? Hastane yönetimi bu şekilde hasta kabulü yaparak suç işlememiş midir? Hastane yetkilileri hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır veya başlatılacak mıdır?

Suriyeli kişinin Özgür Suriye Ordusu üst düzey sorumlusu olduğu doğru mudur? Suriyeli kişinin gerçek kimliği nedir?" (ANKA)