Chp'li Soydan, Bakan Elvan'a Duble Yoldaki Dev Çatlağı Sordu

Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, Milletvekili Serdar Soydan önergesinde Çanakkale'ye ülkenin ve dünyanın herhangi bir köşesinden hızlı ve emniyetli bir şekilde ulaşabilmesi için

Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, Milletvekili Serdar Soydan önergesinde Çanakkale'ye ülkenin ve dünyanın herhangi bir köşesinden hızlı ve emniyetli bir şekilde ulaşabilmesi için komşu illerle bağlantısını sağlayan karayollarının modernleştirilmesinin büyük önem arz ettiğini belirtti. 12 yıldır AKP iktidarları tarafından yapılan bölünmüş yolların, düşük standart ve kalitesiz imalat sonucu vatandaşın can güvenliğini tehdit etmeye başladığını ifade eden Soydan "Son olarak Çanakkale-İzmir Karayolunda, duble yolun bir bölümünde çökme ve kaymalar bölgedeki trafik akışını tehlikeli hale getirmiştir. Ayrıca aynı bölgedeki Erenköy viyadüğü çökme ve kaymalardan dolayı risk altındadır. 12 yıldır ülkemizin dört bir yanında yapılan bölünmüş yollarının yıllar geçmesine rağmen tamamlanamamış olması, tamamlanan kısımlarında ise tadilat ve onarım çalışmalarının hala yapılıyor olması karayolları güvenliği açısından ciddi sorun haline gelmiştir" dedi.
Milletvekili Soydan, önergesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvana yazılı olarak cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:
"Son 12 yılda yapılmış bölünmüş yollar kaliteli ve yüksek standartlı yollar mıdır? Öyle ise bölünmüş yollardaki sürekli devam eden tamir, tadilat ve onarımın nedeni nedir? Hizmete açılan yollarda trafik akışı sırasında tamir ve tadilatın sürdürülmesi güvenli midir? Bölünmüş yollarda kalite ve standart düşüklüğünden dolayı meydana gelmiş kaza var mıdır? Var ise can ve mal kaybı yaşanmış mıdır? 12 yıllık döneminizde hizmete açılan bölünmüş yollardan hizmete açıldığı tarihten itibaren 10 yıl hiçbir tamir tadilat görmeyen yüksek standartlı, kaliteli bölünmüş yollarımız var mıdır? Var ise hangi yollardır? Çanakkale - İzmir Karayolu'ndaki bölünmüş yolda ve Erenköy Viyadüğü'nde yaşanan çökme ve kaymaların nedeni nedir? Sorumlusu kim veya kimlerdir? Anılan bölünmüş yollarımızda güvenli ulaşım ne zaman sağlanacaktır? Ne zaman can ve mal güvenliğinin en üst seviyede olduğu modern karayolları haline getirilecektir?"

Reklam
Reklam

FOTOĞRAF

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: