CHP'li Sümer: AK Parti'nin Belediyeleri Ele Geçirmek Için Hazırladığı Bir Tuzak

CHP İl Başkanı Orhan Sümer, "Büyükşehir Yasa Tasarısı, AK Parti'nin belediyeleri ele geçirmek için hazırladığı...

CHP İl Başkanı Orhan Sümer, "Büyükşehir Yasa Tasarısı, AK Parti'nin belediyeleri ele geçirmek için hazırladığı bir tuzaktır." dedi.

Sümer, yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) komisyonlarında görüşmeleri sürdürülen ve önümüzdeki günlerde Genel Kurulu’na gelecek Büyükşehir Yasa Tasarısı’yla ilgili endişeleri olduğunu söyledi. Yasa tasarısının yerel yönetimlerin daha hızlı hizmet vermesi için değil, AK Parti iktidarının güçlü olmadığı belediyeleri ele geçirmek için gerçekleştirdiği bir hamle olduğunu ileri sürdü.

Reklam
Reklam

AK Parti'nin 2009 yerel seçimlerinde alamadığı belediyeleri ele geçirmek için böyle bir taktik uyguladığını kaydeden Sümer, "Adana Büyükşehir Belediyesi şu anki sorumluluk alanında yeterli hizmeti yapabilmiş midir ki Adana’nın en ücra köşelerine kadar hizmet götürebilsin. Kentin göbeğinde Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki onlarca sorun çözülmeyi beklerken, örneğin Adana’ya yaklaşık 4 saat uzaklıktaki Tufanbeyli’ye nasıl hizmet götürecek. Raylı sistemin borçları sebebiyle belediye gelirlerinin büyük bir kısmı zaten bu ödemelere gidiyor ve Ulaştırma Bakanlığı Adana’nın sırtında büyük bir kambur olan raylı sistemi devralmamak için direniyor. Bu, AKP’nin tamamen siyasi çıkarları doğrultusunda şekillenmiş, dönüştüremediği, ele geçiremediği belediye başkanlıklarını AK Partili yapabilmek için attığı bir adımdır." diye konuştu.

AK PARTİ BÜYÜK OY KAYBINA UĞRADI

İl Özel İdarelerinin kaldırılmasını da yerel yönetimlerin yeniden biçimlendirilmesi ve eyalet sistemine geçişin bir adımı olarak tanımlayan Sümer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyeleri Yasası başka amaç taşımaktadır. AK Parti, 27 Ekim 2013'teki yerel seçimler için azalan oylarını değişik planlarla artırmaya çalışmaktadır. AK Parti kendince kurduğu tuzağa kendisi düşecektir. CHP, tüm kadroları, teşkilatlarıyla en ücra yerdeki vatandaşa ulaşacak, halkımız da CHP'yi önce yerelde sonra genelde iktidara taşıyacaktır. Türkiye, merkezdeki ilçelere dahi hizmet götüremeyen AK Partili belediyelere gerekli dersi 27 Ekim 2013'te verecektir. Halkımız yerel yönetimlerin sosyal demokratlar eliyle nasıl yönetileceğine tanık olacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: