Chpli Tanju Özcan Gölcük'ün İmara Açılmasına Tepki Gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gölcük ve Abant Tabiat Parklarında yeni çalışmalar...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gölcük ve Abant Tabiat Parklarında yeni çalışmalar için uzmanların tahminine göre 100 bine yakın ağaç kesileceği endişesinde olduklarını söyleyerek, "Gezi Parkı'nda üç ağaç kesilecek diye ayaklanan milyonlar, Abant ve Gölcük için de ayaklanır" dedi.

Her hafta olduğu gibi bu haftada partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, yerel ve ulusal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İlk olarak İstanbul Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara değinen Tanju Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavırlarına Hüsnü Mübarek'e benzeterek, "Bizim Başbakanımız gibi başka ülkelerde de diktatörler vardı. Yüzde 80 oranında oy almalarına rağmen koltuklarında kalamadılar. Buna en güzel örnek Hüsnü Mübarek'tir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bolu'da milyonlarca turistin ziyaret ettiği Gölcük Tabiat Parkı'nın belediye meclisinde alınan kararla imara açılmasına sert tepki gösteren Tanju Özcan, "Gölcük Tabiat Parkı'nda dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var. İki tane konaklama merkezi yapıldı. Bu sayının 26'ya çıkarılmasından söz ediliyor. Bu bölgede büyük ölçekli bir otel yapılması da gündemde. Şimdi soruyorum; vali beyin bu yapılanlardan haberi var mı? Vali beyin bilgisi dahilinde mi yapılıyor? Sezgin Akay kime bağlı çalışıyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a bağlı olarak mı çalışıyor? Eğer bu projeler gerçekleştirilirse, Gölcük'te doğa katliamı gerçekleşecektir. Valilik bunlardan ne ölçüde haberdardır. Bu soruların cevabını bekliyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Gölcük'ün imara açılmasına izin vermeyeceğiz. Konuyu TBMM'ye götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Abant Tabiat Parkı'na yeni bir karayolu yapılması planlandığını ve büyük bir ağaç katliamıyla karşı karşıya kalınacağını ifade eden CHP'li Özcan şöyle konuştu;

Reklam
Reklam

"Çevreyle ilgili diğer bir mesele ise Abant Tabiat Parkı'nı ilgilendiriyor. Mudurnu yolunun iptal edilerek Abant'a yeni bir yol yapılması planlanıyor. Karayollarının böyle bir çalışması var. Açılacak yolun 80 ila 100 bin ağacın kesilmesiyle yapılacağı tahmin ediliyor. Yani uzmanlara göre, yeni yol yapılacak olursa Abant'ta 100 bine yakın ağaç kesilecek. İstanbul Gezi Parkı'nda üç ağaç için ayağa kalkan milyonlarca vatandaş, Abant'ta 100 bin ağaç kesilmesine sessiz kalmayacaktır. Kesilecek ağaçlar, Abant Tabiat Parkı ve çevresinden de kesilecek. Gerekirse bizler ev sahibi olarak ağaçların kesilmemesi için eylem de yaparız. Ak Parti Bolu Milletvekilleri bu yolun yapılması için Ankara'da büyük gayret sarf ediyorlar. Ankara'dan baskı mı yapılıyor, anlamadım."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: