CHP’li Tanrıkulu: Operasyon Itibarsız Hale Getirme, Boğma Operasyonudur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyon...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında KESK Genel Merkezi’nde yapılan aramayı kınadı. Tanrıkulu, “Operasyonun anlamı itibarsız hale getirme ve yapılan mücadeleyi boğma operasyonudur.” dedi.

Sezgin Tanrıkulu, Terörle Mücadele ekipleri tarafından arama yapılan KESK Genel Merkezi’ne geldi. Yetkililerden bilgi alan CHP’li Tanrıkulu, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. KESK’in 23 yıldır Türkiye’de demokrasi mücadelesi verdiğini belirten Tanrıkulu, KESK’in Türkiye’nin her yerinde özgürlük mücadelesi verdiğini savundu.

Reklam
Reklam

Tanrıkulu, "Bir yıldan daha fazla süredir KESK’e karşı hükümetin yürüttüğü bir itibarsız hale getirme, faaliyetlerini kriminal hale getirme operasyonu var. Bugün yapılan bu operasyonda bunun bir parçası. KESK’i bütün kamuoyu nezdinde suç örgütleriyle veya diğer örgütlerle yan yana duran ve bunların şemsiyesi olan bir örgüt, bir sendika gibi gösterme çabası var. Bugün yapılan da bu. Başka bir şey değil. Yapılan boğma operasyonudur. Ben bu operasyonu kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: