CHP'li Tarhan: 2B, Bedelli Askerlik Ve Intibak Yasa Önerilerimiz Sahiplenildi

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP olarak 480 yasa önerisi verdiklerini belirterek, bu önerilerden...

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP olarak 480 yasa önerisi verdiklerini belirterek, bu önerilerden 2B, bedelli askerlik ve intibak gibi bazı önerilerin iktidarca sahiplenilip yasalaştırıldığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Meclis 24. dönem çalışmalarının demokrasi adına umut vermediğini savundu. Tarhan, şöyle devam etti: "Çünkü şunu gördük; gücün tek kişide toplandığı, yasamanın iktidar milletvekillerini bile inciten bir anlayışla, tek kişinin iradesine tabii kılındığı talihsiz bir yasamam dönemi olarak görüyorum." CHP olarak halkın sorunlarını Meclis'e taşıyan ve çözüm önerilerini ortaya koyan bir muhalefet anlayışı sergilediklerini savunan Tarhan, "Milletvekillerimiz bu yıl toplam 480 yasa önerisi verdi. Bu önerilerden 2b, bedelli askerlik ve intibak gibi bazı öneriler aynen değil eksik ve hatalıda olmak üzere iktidarca sahiplenildi ve yasalaştırıldı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

4 bin 219 yazılı ve 833 sözlü olmak üzere 5 bin 52 soru önergesi verdiklerini hatırlatan Tarhan, "Bunların yaklaşık yüzde 20'si yanıtlanmamış. Yanıtların çoğu ise soruyu karşılamadığı için açıkça halkın bilgi edinme hakkı gasp edilmiştir. Milletvekillerimizce terör, Kürecikteki radar üssü, Fransa ile ilişkiler ve Suriye konularında genel görüşme önerileri verilmiştir." diye konuştu. 30'u kanun hükmünde kararname olmak üzere Anayasa Mahkemesi'ne 38 başvuruda bulunduklarını dile getiren Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında gensoru açılmasına ilişkin önergelerin reddedildiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: