CHP'li Tarhan, Uygur Kadınlarını Kabul Etti

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk ve Uygur...

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk ve Uygur kadınlarını kabul etti. 5. Dünya Uygur Kadınlar Semineri'nin hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesinin hükümetin Uygur meselesine mesafeli yaklaşmaya başladığının bir göstergesi olduğunu belirten Tarhan, "Bu tür alanlarda çıkarları ve zihniyeti elverdiğinde destek veren iktidar böylesine masum bir seminerin yapılmasına nasıl izin vermez? Anlaşılan o ki, Başbakan, Uygur Türkleri ile arasına mesafe koymuş ancak biz CHP olarak kendilerine her türlü desteği vereceğiz ve irtibatımızı koruyacağız." dedi.

Reklam
Reklam

"EĞER GERÇEKTEN VİCDANI SIZLIYORSA İSTİFA ETSİN"

Toplantı sonrasında soruları cevaplayan Tarhan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, 3. Yargı Paketi'nin kabul edilmesinin ardından bazı tahliyelere ilişkin, 'Buna ortak olduğum için vicdanım sızlıyor' sözlerini eleştirerek, "Partisinin hazırladığı örtülü aftan haberi olmayan Bakanın, katliam sanıklarının tahliyesi için vicdanının sızladığına inanmıyorum. Eğer Bakanın gerçekten vicdanı sızlıyorsa, sıcak koltuğunda vicdan sızlatmasını yeterli bulmuyorum, buyursun istifa etsin." dedi.

CHP'nin Suriye'ye heyet göndermesi ile ilgili soruya Tarhan, konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

CHP'nin Uygur Türkleri ile diyalogunun devam edip etmeyeceği ile ilgili soruya Tarhan, "Bu toplantı bunun bir göstergesi değil mi?" diye cevap verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: