CHP’li Tekin: Dokunulmazlık Konusu Meclis'in Değil, Başbakan'ın Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dokunulmaz konusunun Meclis’in gündeminde olmadığını söyledi. Tekin, Adana’nın merkez...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dokunulmaz konusunun Meclis’in gündeminde olmadığını söyledi. Tekin, Adana’nın merkez Yüreğir Çotlu, Hacıoğlu ve Düzce köylerinde Suriyeli sığınmacılar için kurulması düşünülen konteyner kentte incelemelerde bulundu. Burada köylüleri dinleyen Tekin, dönüşte basın mensuplarının “BDP’lilerin dokunulmazlıklarıyla” ilgili sorusunu, “Bu konu Meclis'in gündeminde değil. Sadece Sayın Erdoğan'ın gündeminde. Sayın Başbakan oturur bir gün 'Muhteşem Yüzyıl' der, bir gün başka bir şey söyler.” dedi.

Reklam
Reklam

10 yıl önce CHP ile AKP’nin ‘dokunulmazlıkların kaldırılması için’ anlaştığını ifade eden Tekin, “Niye 10 yıldır dokunulmazlık kaldırılmadı. Özel dokunulmazlık olur mu? Kalpazanlar, ihale fesadı yapan kimseler orada olacak… Özel statüyle dokunulmazlık olmaz. Bizim bu konudaki tavrımız çok net. Kürsü dokunulmazlığı hariç, 10 yıl önce ne söylediysek, aynı noktadayız. Eğer onu getireceklerse olur.” açıklamasını yaptı.

ÜLKENİN TETİĞİ KİMİN ELİNDE

Türkiye’de iç barışın yeterince zedelendiğini, bu yetmezmiş gibi Adana’da böyle bir kampın kurularak, bölgenin iç barışını bozmayı kabul etmenin mümkün olmadığına dikkat çeken Tekin, şöyle devam etti: “Nasıl karar alınıyor, nerede alınmıştır, gerekçe nedir? Kimler, ne kadar süre kalacak? Böyle muammalı bir döneme girdik. Füze tartışmaları da vardı. Başbakan başka, bakan başka bir şey söyledi. Bugün gazeteye baktığımızda NATO yetkilisi ‘tetik bizde’ dedi. Doğrusu ülkenin tetiği kimin elinde, kime soracağız. Burada gelişen sorunları iktidar yetkililerinden sormak istiyoruz. Benim muhatabım vali değildir. Ankara’da bunu soracağız. Tarım alanlarının olduğu bir bölgede bir kampın olması, doğrusu kabul edilebilir değil. Bu yöredeki 20 köyünde mülteci yapacağız, demektir. Tamam orayı (Suriyeliler) getirelim, itiraz etmiyorum. 20 köyü nereye götüreceğiz. Acaba vali bey, yüzyıllardır bu coğrafyada oturan bu köylüleri nasıl kampa yerleştirecek, bunları ne yapacak, merak ediyorum.”

Reklam
Reklam

Adana’nın jeopolitik olarak çok kritik bir yer olduğuna işaret eden Gürsel Tekin, “Yakalanan bir militanın ‘ben Adana’da silahlı eğitim gördüm’ dediği görüntülerini BBC’de izledim. Doğrusu Adana’da acaba bilmediğimiz, mülteci kamplarının dışında silahlı eğitim alan bir kamp mı var? Bunu AKP yetkililerine, İçişleri ve Dışişleri Bakanı’na soruyorum. Adana’da ne oluyor. Adana’da ne oluyorun cevabını herhalde yarın Ankara verir, diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz