Chp'li Tekin: "izmir, Akp'yi Tercih Etmez"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "İzmir’in asla AKP’yi tercih edeceğini zannetmiyorum. Sosyal yapısı gereği de...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "İzmir’in asla AKP’yi tercih edeceğini zannetmiyorum. Sosyal yapısı gereği de İzmir, AKP’yi tercih etmez" dedi.

Gürsel Tekin, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i makamında ziyaret etti. İl başkanlığına seçilmesinden dolayı Engin'i tebrik eden Gürsel Tekin, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. CHP’li belediyelere suçlamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a cevap veren Tekin, Yıldırım'ı Konak Meydanı'nda belediyeciliği tartışmaya çağırdı. Tekin, "O bana İzmir’i anlatsın, ben de İstanbul’u, Ankara’yı anlatayım. İzmir’de belediyecilik rant belediyeciliği değildir, onun içindir ki AKP kanadından şikayetler vardır. AKP‘nin yerelde iktidar olduğu kentlerde duruma bir bakın, millet isyanda. Ranta dayalı belediyecilik, yolsuzlukla yapılan işler İzmir’de olmadığı için birileri İzmir gelişmiyormuş gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Sayın bakana bir kez daha sesleniyorum; gelsin, tüm siyasi parti temsilcilerinden oluşan bir komisyon kuralım, belediyeleri denetlesin, o zaman kimin ne olduğu ortaya çıkacaktır. İzmir’de veya CHP’li belediyelerin bulunduğu yerlerde bir eksiklik varsa bu AKP iktidarının baskılarından ve engelleme girişimlerinden kaynaklanmaktadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gürsel Tekin, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanma iddiası ile ilgili, "AKP’nin yerelde iktidar olduğu yerlerde durum tam bir fiyaskodur. İzmir’e dışarıdan bakan birisi olarak bunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, İzmir'de belediyelerimiz çok iyi işler yapıyorlar. 35 proje gibi benzer söylemleri her yerde kullanmaya çalışıyorlar ama İzmirliyi bunlarla kandıramazlar. İzmir’in asla AKP’yi tercih edeceğini zannetmiyorum. Sosyal yapısı gereği de İzmir, AKP’yi tercih etmez” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Engin, “Sayın Gürsel Tekin’in ziyaretinden büyük mutluluk duydum. Kendisi hem örgütümüz hem de ülkemiz için önemli bir siyaset adamıdır. Kendisinden her aşamada faydalanmak istiyoruz, bize destek olacağından hiç şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin, bir soru üzerine CHP’nin büyük kurultayının 17-18 Temmuz'da yapılacağını hatırlatarak, "CHP’de Genel Başkanlık sıkıntısı yoktur, biz bu kurultayları iktidara giden yol olarak görüyoruz. Kurultay sonrası 81 ilde çok daha farklı, halkla daha iç içe ve her yerde vatandaşla yan yana olan bir CHP göreceksiniz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz