CHP’li Tezcan: Başbakan Obama’dan Daha Yetkili Başkanlık Istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama'dan...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Obama'dan daha fazla yetkiye sahip bir başkanlık rejimi istediğini iddia etti.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Amasya İl Başkanlığı’na yapmış olduğu ziyarette gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Tezcan, milli iradenin ne olduğunu CHP geleneğinin bildiğini belirterek, "Kimse milli irade adını ağzına alıp ta Türkiye’yi bir sivil diktatörlüğe taşıma sevdası içinde olmasın. Başbakan iki sözünden biri millet iradesi diyordu, peki nerede millet iradesi? Başbakan 326 AKP Milletvekilinin iradesini ipotek etmiş. 326 AKP milletvekili, milletten aldığı yetkiyi ve iradeyi Başbakan Erdoğan’ın iki dudağı arasına ipotek etmiş. Parlamento'da milletvekillerinin önüne gelen bir kanunu vicdanları elvermediği halde, doğru olmadıklarını bildikleri halde, ya bu kadarda olmaz dedikleri iç dünyalarında, 'Başbakan böyle istedi' diye parmak kaldırıyorlar. Hani millet iradesi? Bu mudur millet iradesi. 2014 yılında CHP olarak ipotekli demokrasiye son vereceğiz ve milli iradeyi hakim kılacağız." dedi.

Reklam
Reklam

“DEMOKRATİK ANAYASA, 12 EYLÜL REJİMİNİN KALINTILARINI TEMİZLEMEKTİR”

Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi partinin uzlaşma komisyonunda demokratik anayasa yapacağım dediğini anlatan Tezcan şu bigileri verdi: "Ağzını açan demokratik anayasa yapacağım diyor. Nedir demokratik anayasa;12 Eylül rejiminin bütün kalıntılarını temizlemektir. 12 Eylül rejiminin bütün siyasi partiler kanununu değiştirmektir, 12 Eylül rejiminin toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununu değiştirmektir. Sendikal örgütlenme anlayışını, emek örgütlenmesini, öğrenci örgütlenmesini, sivil toplum örgütlenmesini, demokratik kitle örgütlenmesini, muhalefetin meydanlarda sokaklarda örgütlenmesini, gösteri yürüyüşü yaparak demokratik itiraz hakkını kullanmasına ilişkin bütün engellemelere karşı çıkmaktır, bu paralel mevzuatı değiştirmektir. Bunların hangisini değiştirmeye yanaştılar? Hiçbirisini."

“OBAMA’DAN DAHA YETKİLİ BİR BAŞKANLIK İSTİYOR”

Başbakan'ın şimdide başkanlık rejiminin peşine düştüğünü ve gündeme bunu yerleştirdiğini anlatan Tezcan şöyle konuştu: "Obama’dan daha yetkili bir başkanlık istiyor. Peki bu kişilere şu soruyu sormak lazım. Çiftçinin yoksullaşmasında, gübre fiyatının artmasında, mazotun neredeyse 5 liraya dayanması parlamenter demokrasi midir? Bu problemlerin çözümü başkanlık rejimimidir? 30 bin şehit vermemizin suçlusu parlamenter demokrasi midir?
Türkiye’de çifti mazot için ödediği paranın yüzde 60’ını vergi olarak ödüyor devlete. Traktörü pompaya yaklaştırınca çiftçi devlet elini cebine atarak 2 lira 40 kuruşu alıyor. Şimdiki AKP iktidarı tarıma destek verdiğini söylüyor. Türkiye’de tarıma verilen yıllık destek 7,5 milyar lirasıdır. Devletin mazottan aldığı yıllık vergi ise 9,5 milyar liradır. Bu kadar olmaz ayıptır. 7,5 milyar lira destek veriyor, 9,5 milyar lira vergi alıyorsun. Hani tarıma destek, hani tarıma yardım diye sorarlar adama.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz