Chp'li Tezcan, Gözaltındaki Chp'li Başkanlarla Görüştü

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, sabah saatlerinde evlerinden alınan CHP'li belediye başkanlarını ziyaret etti. Tezcan,...

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, sabah saatlerinde evlerinden alınan CHP'li belediye başkanlarını ziyaret etti. Tezcan, "Operasyonlar CHP'li belediyeleri itibarsızlaştırmaya yönelik bir çalışmadır" dedi.

Bugün öğle saatlerinde gözaltındakilerin tutulduğu Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yaklaşık yarım saat emniyette kaldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bülent Tezcan, operasyonun temizlik ihalesi çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi. Operasyon kapsamında evlerinden alınan başkanların gözaltına alınış şeklinin yakışıksız ve hoş olmadığını dile getiren Tezcan, "1 yıl önce başlatılan soruşturmayla ilgili olarak iddia makamının istediği evraklar bizzat belediye başkanları tarafından hazırlanarak savcılığa gönderilmiştir. Kendi evraklarına savcılığa teslim eden başkanlarımız bir davet üzerine de ifade vermeye gidebilirlerdi. Bunlar kaçacak insanlar değil. Sabahın 7'sinde evlerinden alınmışlar. Gözaltına alınış şekilleri yakışıksız ve hoş değildir" dedi.

Reklam
Reklam

Gözaltındaki belediye başkanlarından hiçbir şüphelerinin olmadığını kaydeden Tezcan, başkanların moralinin ve sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu belirterek, kendilerinden hiçbir şüpheleri olmadığını dile getirdi.

CHP'li belediyelere yönelik itibarsızlaştırma operasyonlarına son verilmesini isteyen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Bu operasyonlar Türkiye'de demokrasiye vurulmuş sivil darbe olayıdır. CHP olarak bu tür itibarsızlaştırma çalışmalarına müsaade etmeyeceğiz. Aydın'daki de, İzmir'deki de bugün buradaki operasyonda seçim öncesi CHP'li belediyeleri itibarsızlaştırma sürecinin bir parçasıdır" şeklinde konuştu.

6 AVUKAT SAVUNACAK

Gözaltındaki CHP'li 2 belediye başkanına savunacak avukatlarda emniyet binasına gelerek hazırlık yapmaya başladılar. CHP'li Salih Tümer Apaydın ve Ali Olvi Akoğlu'nu CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın eşi avukat Süheyla Tezcan, Barkan Kalınomuz, İlhan Çırak, Rıfat Apaydın, Emin Koyunoğlu ve Süleyman Bülbül'ün savunacağı öğrenildi. Gözaltındakilerin ifadelerinin yarın alınmaya başlanacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: