Chp'li Tezcan'ın Basın Toplantısı

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Türkiye'nin en önemli probleminin demokrasi ve özgürlük mücadelesi olduğunu söyledi.Tezcan,...

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Türkiye'nin en önemli probleminin demokrasi ve özgürlük mücadelesi olduğunu söyledi.

Tezcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İktidarın son dönemde yoğun bir şekilde muhalefeti avladığını savunan Tezcan, "İstanbul, İzmir ve Ankara'da evler basılıyor ve arama yapılıyor. Gözaltına alınanlar için isnat edilen suçlardan biri Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, diğeri de görevli memura mukavemet. Bu suçları isnat ettiğiniz kişilerin evlerini neden basıyorsunuz? Bu suçlardan dolayı ev basılmaz, çünkü elde edilecek delil yoktur. Gösteri yürüyüşünün, polise mukavemetin suç kanıtı evde olur mu? İktidar bir sürek avı başlatmıştır ve buna devam etmektedir. Burada amaç delil elde etmek değildir. Demokratik direnişi korkutarak yok etmek, muhalefeti tek tek yakalayıp susturmak istiyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'ın korkan bir toplum yaratmak istediğini öne süren Tezcan, "Bu nedenle bugün Türkiye'nin en önemli problemi demokrasi ve özgürlük mücadelesi problemidir" diye konuştu.

Tezcan, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin Başbakan Erdoğan'ın uzlaşılan 48 maddenin Meclis'ten geçirilmesine ilişkin açıklamasının anımsatılması üzerine Tezcan, kendisinin de Başbakan Erdoğan'ın bu yöndeki konuşmasını dinlediğini söyledi. Tezcan, Başbakan Erdoğan'ın önerisini değerlendirdiklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz