CHP'li Topmanbay, yargıya gidiyor

ANKARA (İHA) - CHP Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay, 'Parti Kararıyla Rüşvet İadesi' haberine ilişkin olarak parti yönetimine seslenerek, "Bu haber kesinlikle açıklanması gereken bir olaydır. Olay utanç vericidir. Genel Merkez yönetimince örtbas edilmesi affedilemez bir olaydır" dedi.

Parlamento'da yazılı bir açıklama yapan ve ardından da görüntülü olarak televizyonlar için açıklamalarda bulunan Tomanbay, "Milletvekili seçildiğim bölgemin bir ilçesinde yaşanan bu olay utanç vericidir. Böyle bir olayın Genel Merkez yönetimi tarafından saklanarak örtbas edilmesi ise affedilemez bir olaydır. Milletvekillerinden, her kademedeki parti yöneticisinden ve tüm partililerden saklanarak yasalara aykırı bir şekilde yüz kızartıcı bir suç işlendiği anlaşılan bir ilçe başkanının kollandığı ve korunduğu mesajını veren bu haberler kesinlikle açıklanması gereken bir olaydır" dedi.

Reklam
Reklam

TOMANBAY SARIGÜL'E DE SAHİP ÇIKTI

Tomanboy, açıklamasında şöyle dedi: "Partimizin demokrasi ve tüzük kurullarına göre yönetilmediğini ve bu nedenle de seçimlerde başarılı olamadığını belirten aralarında benim de bulunduğum partimizin onurlu milletvekillerini ve hakkında iddiadan başka hiçbir kanıtlanmış olumsuzluk bulunmayan değerli belediye başkanımızı ihraç etmeye çalışan genel merkez yöneticilerinin, böyle bir yüz kızartıcı suç işlediği anlaşılan ilçe başkanı hakkında nasıl bir idari uygulama yaptığını merak etmekteyim. Bu ilçe başkanı işlediği bu yüz kızartıcı suç nedeniyle disiplin uygulamasına tabi tutulmuş mudur? Eğer tabi tutulmadıysa, partimizin görevini yapan milletvekilleri sırf yönetiminizi eleştirdiler diye partiden ihraç edilmeye çalışırken bu denli ağır bir suç işleyen bir ilçe başkanı hakkında neden disiplin soruşturması açılmamıştır? Böyle bir uygulama bir çifte standart değil midir ve partililerimizin partimizin genel merkez yönetimine olan güvenini yok etmez mi?"

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

Reklam
Reklam

Tomanbay, CHP Genel Sekreteri hakkıda suçu gizlemekten yargıya suç duyurusunda bulunacağını söyleyerek, "Ayrıca milletvekilleri kamu görevlisidirler ve kamu görevi yaparlar. Kamu görevlileri ise yasalara göre suçu öğrendikleri zaman ihbar etmek zorundadırlar. Bu nedenle böyle ibr suçu öğrenen Sayın Genel Sekreterimiz bu suçu ihbar ederek kamu görvini yapma yerine neden işlenen suçu uygun olmayan yöntemlerle ortadan kaldırma yoluna başvurmutur? Bu nedenle gerçeklerin açığa çıkabilmesi nedeniyle bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı bilgilerinize sagılarımla bildiririm" dedi.