CHP'li Toprak: Bu ülke kavgayla bir yere varamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin komisyonda kabul edilmesini sert bir dille eleştirdi. Tasarının, 20 dakikada komisyondan geçmesini de eleştiren Toprak, ”Bir Başbakan kalkıp da orada komisyon başkanına 'Sen çok demokratsın, iyi niyetli davranıyorsun, biran önce oradan bu kararı çıkar' talimatı veriyor, bu bir diktatör talimatıdır. Bir komisyon başkanı Başbakandan talimat almaz, onun talimatıyla hareket etmez. O yasa bizim için anayasadan dahi önemli yasa.” dedi.

Reklam
Reklam

CHP Silifke İlçe Teşkilatı'nı ziyaret ederek güncel konular hakkında partililer ile sohbet eden Toprak, gündemdeki konular hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ülkenin kavgayla bir yere varamayacağını kaydeden Toprak, şöyle devam etti: "O beş maddeyi bir haftadır tartışıyoruz ama 20 maddeyi yarım saat içerisinde çıkartılmasını ayıplıyorum. Hele bunu bir başbakanını talimatıyla bir kuşatılma harekâtıyla yapılmış olması Parlamento'nun ayıbıdır. Bütün güçler elinizde devletin en ufak organlarını dahi bir partizan zihniyetiyle ele geçirdiniz. Bizi dışarı çıkartın istediğinizi yapın. İstediğiniz diktatör ya ise zaten dün yapılan bir diktatörlüktü.”

"On yaşında bir çocuğun kendi yol haritasını çizebilir mi?" diyen Toprak, 10 yaşında bir çocuğun temel eğitim tamamlaması mümkün olmadığını savundu.

Toprak, "On yaşındaki bir çocuk kendi yol haritasını nasıl çizer, Tıbben baktığımızda psikologlar gözüyle baktığımızda, bilim adamları gözüyle baktığımızda bu minimum 14 ila 16 yaş arasında böyle bir ayrım yapılabileceğini açıklayan Toprak,” Bu ülkenin eğitimli topluma ihtiyacı var. Çünkü böyle önemli bir coğrafyada böyle eğitimsiz toplumlarla bu coğrafyayı bize yönettirmezler. Ama merkez sağın bir hastalığı var; bu toplumu eğitimsiz bırakıp, toplumu minnet duygusuyla yönetmeye çalışıyor. Çünkü bunlar o kaynaktan besleniyor. Birincisi, Herkes fakir olsun, bana muhtaç olsun, ben minnet duygusuyla ona o poşetleri verip onun oyunu alayım. İkincisi eğitimsiz olsun benim tebam olsun istiyor. Biz her iki akan o pınarları kurutacağız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hükümetin ustalık döneminde sınıfta kaldığını savunan Toprak, “Bu ülke kötü yönetiliyor, yasama, yürütme ve yargı güçler ayrılığı bitmiş. Yasama da yürütme de yargı da emrinde. CHP olarak bize görevler düştüğünün farkındayım. Artık sizleri daha sık ziyaret edip kapılarını daha çok çalacak ve partili olarak daha çok yoracağız. Sevgi ortamları olacak kavga ortamlarını yok edeceğiz. Bu ülkede kavgayla bir yere varamayız.” diye konuştu.

Silifke Belediyesi'nin artık CHP çatısı altına girmesi gerektiğini savunan Toprak, "Sizlerden beni de bakan olarak Meclis'e göndermenizi istiyorum." dedi.

Toplantıya CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Mersin il yöneticileri, CHP Silifke İlçe Başkanı Orhan Dal, İl Genel Meclis Üyesi Çağatay Akyürek ve partililer katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: