CHP'li Toprak: Zamlar Hükümetin Hatası Ve Halka Fatura Ediliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni ziyaretinde, Türkiye’nin dış politikada batağa saplandığını ve son yapılan zamların bu nedenle halka fatura edildiğini söyledi.

Erdoğan Toprak, Şişli'deki dernek merkezinde başkan ve yöneticilerle bir araya gelerek iş dünyasının ve iş adamlarının sorunları hakkında görüşmede bulundu. Türkiye’nin dış politikası konusunda sert eleştiriler getiren Toprak, Türkiye’nin Suriye konusunda bataklığa saplandığını söyledi. Toprak, son dönemde yapılan zamların da bu hata yüzünden oluştuğunu ileri sürdü. Toprak, “Türkiye’nin hatalı Suriye politikası olmasaydı, 80 bin mülteci bu ülkeye gelmemiş olsaydı, Türkiye’nin savunma sanayin bir yıllık harcamasını oraya harcamamış olsaydı, ben bu zamların gerekli olacağı kanaatinde değilim. Bu zamlar hükümetin hatası ve halka fatura edilmek isteniyor. Yani AKP hatalı dış politika üretiyor, bunun bedelini de Türkiye ödüyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Dış politikada sıfır sorun ile yola çıkıldığını ancak gelinen noktada sıfır dost kaldığını ifade eden Toprak, Suriye ile mevcut ticaret hacminin düşük olduğunu ancak Suriye üzerinden yapılan transit ticaret hacmi konusunda Türkiye’nin zarar gördüğünü belirtti. Türkiye’nin Suriye ile bölgeye açılan önemli bir kapıyı kapattığını ile süren Toprak, “Suriye ile bataklığa düştük. Kabul edelim ki Suriye’nin arkasında Çin, Rusya ve İran var.” ifadesini kullandı.

Amerika’dan Türkiye’ye yapılan üst düzey ziyaretlerin nedeni konusunda değerlendirmeler yapan Toprak, “Siz Suriye’yi çözün, biz de Kandil’i çözeriz dedi mi demedi mi? Basın mensupları aracılığıyla bunu sormak isterim.” dedi.

Ulusal İş Adamları Derneği Başkanı Fevzi Durgun da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek yayınladıkları dergi ve kitaplarla ülke sorunları hakkında çözüm önerileri üreterek parti ayrımı yapmaksızın paylaştıklarını anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: