Chp'li Üyeler Kit Komisyonu'nu Terk Etti

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, kamu bankaları ile ilgili iddiaları dile getirmelerinin engellenmesinden dolayı KİT...

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, kamu bankaları ile ilgili iddiaları dile getirmelerinin engellenmesinden dolayı KİT Komisyonu'nu terk ettiklerini söyledi.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nu terk eden CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve diğer komisyon üyesi CHP'li milletvekilleri, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. KİT Komisyonu'nda kamu bankalarıyla ilgili sordukları hemen hemen hiçbir soruya yanıt alamadıklarını belirten Erdoğdu, "Sorduğumuz sorular sadece kamu bankalarının bankacılık faaliyetleriyle ilgili değil, kamu bankalarının toplamda 1 milyar lirayı geçen kamu alımları, 100 milyon lirayı geçen reklam alımları da dahil olmak üzere sorduğumuz hemen hemen hiçbir soruya cevap verilmemektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğdu, kamu bankalarının faaliyetleri hükümet tarafından bu şekilde karartılmaya devam ederse gelecekte de bu ağır bedellerin ödenmeye devam edeceğini belirterek, "Bu tarihi uyarıyı hükümete vermekte kendimizi mecbur hissediyoruz" diye konuştu.

Kendilerine kamu bankalarının alımlarıyla ilgili ciddi ihbar mektupları geldiğini anlatan Erdoğdu, "Bu ihbar mektuplarının doğru olduğu aynı zamanda yönetim tarafından da teyit edildi, ancak detay bilgiler bize verilmedi. Özellikle gayrimenkul satışlarıyla alakalı, araç kiralamalarıyla alakalı, hizmet alımlarıyla ilgili çok ciddi iddialar var" dedi.

Gazetecilerin ihbarları yargıya taşıyıp taşımayacaklarına yönelik sorusu üzerine Erdoğdu, "Bu gelen ihbar mektuplarını belgelerle birleştirebilirsek yargıya taşımayı düşünüyoruz" karşılığını verdi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç bir soru üzerine, Komisyon Başkanının konuşmalarını engellediğini ve tartışma çıktığını söyledi. Erdoğdu da, Komisyon Başkanı ve üyelerinin kamu bankaları gibi kurumlarla ilgili iddialarını engellediğini söyledi. Komisyonu oylama sırasında terk etmek durumunda kaldıklarını belirten Erdoğdu, "Bunun da sebebi de böyle bir sorumluluğun içinde olmak istemiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: